”Minua kuvottaa, millaiseksi kotimaani ja Ukrainan suhteet ovat menneet” – nyt puhuu kritiikin kohteeksi joutunut venäläistähti

Nina Kraviz julkaisi vastineensa.

18.05.2022

Elektronisen musiikin tähtiin lukeutuvalta Nina Kravizilta on vaadittu suoranaisempaa kannanottoa kotimaansa Venäjän sotatoimiin Ukrainassa. Time julkaisi artikkelin, jossa tuotiin julki Kravizin tekemiä, Putin-mieliseksi tulkittavissa olevia kommentteja. Jutussa myös kritisoitiin, että Kraviz on Venäjän aloittaman sodan jälkeen jatkanut keikkailua maailmalla, eikä häntä ole vaadittu tuomitsemaan Venäjän hyökkäyssotaa.

Kravizin levymerkki Tripin kanssa yhteistyötä tehnyt alankomaalaisyhtiö Clone katkaisi kumppanuuden ja julkaisi avoimen kirjeen, jossa päätöstä avattiin. Sen sanoma oli sama: Kraviz ei ole suostunut tuomitsemaan Putinia tai sotaa.

”Hän nauttii länsimaisen vapauden mahdollistamista eduista, muttei suostu puhumaan Putinin sortoa vastaan. Se on opportunismia, tekopyhyyttä ja vapauden väärinkäyttöä. Se on vastoin kaikkia tekno- ja housekulttuurin arvoja. Meidän tulisi puolustaa vähemmistöjä, sorrettuja, vähemmän etuoikeutettuja ja ilmaisun vapautta. Tämä skene on syntynyt vähemmistöjen ja sorrettujen toimesta, emme saa unohtaa sitä”, Clonen pomo Serge kirjoitti.

Nyt Nina Kraviz on julkaissut sosiaalisen median kanavissaan lausunnon, jossa ei edelleenkään suostu ottamaan selkeää puolta.

”Ihmisenä, muusikkona ja artistina olen syvästi liikuttunut siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Minua kuvottaa, millaiseksi kotimaani ja Ukrainan suhteet ovat menneet. Vastustan kaikkea väkivaltaa. Rukoilen rauhan puolesta. Viattomien ihmisten kuolema satuttaa minua”, Kraviz kirjoittaa.

”Olen muusikko, enkä ole ikinä tukenut poliitikkoja tai poliittisia puolueita, enkä aio tehdä niin jatkossakaan. En ymmärrä politiikkaa enkä niitä sosiaalisia prosesseja, joita politiikka aikaansaa. Tämän vuoksi en koe oikeaksi puida näitä asioita sosiaalisessa mediassa. Näkemykseni mukaan se saattaa lisätä vihaa, eikä auta ymmärryksen lisäämisessä.”

Kravizin mukaan hän on kohdannut viime kuukausien aikana vihaa ja valheita.

”En ole varma, johtuuko se siitä, ettei lausuntoani löydy Instagramista. Se tekee minut surulliseksi, muttei ole aiheuttanut katkeruutta.”

Lue Nina Kravizin koko lausunto alta. Kraviz saapuu kesällä Suomeen: hän esiintyy Weekend-festivaalilla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nina Kraviz (@ninakraviz) jakama julkaisu

Lisää luettavaa