Mitä ihmettä, Rita Ora esiintyi suomalaisten metallibändien logoilla varustetussa takissa

Popparin nahkatakki aiheutti hämmennystä.

05.11.2019

Rita Ora esiintyi viime kesän Ruisrockissa rantalavalla. Yle kuvasi ensimmäistä kertaa Suomessa olleen brittitähden keikan ja taltiointi tuli viikonloppuna katseltavaksi Yle Areenaan.

Keikan puolivälissä Ora poistui lavalta hetkeksi ja palasi niukan esiintymisasunsa ylle vedetyn nahkatakin kanssa. Rotsiin kiinnitetyt selkä- ja hihamerkit saivat ainakin allekirjoittaneen hämmästymään.

Takkia koristi Dark Buddha Rising -selkämerkki ja hihamerkkien logot kuuluivat yhtyeille Oranssi Pazuzu ja Ravage Ritual. Kaikki suomalaisia underground-metallibändejä. Fanittaako Ora psykedeelistä doomia ja blackia?

Tuskin.

Selvitimme asiaa ja tavoitimme takin omistajan. Hän haluaa pysyä nimettömänä, mutta kertoo olleensa Ruisrockissa tehtävissä, johon liittyi artistien ja heidän seurueensa kanssa työskentely.

Rita Oran puvustaja oli tullut backstagella kehumaan kyseistä takkia, ja tiedustellut sitä lainaan hetkeksi, sillä laulajalla saattaa tulla lavalla kylmä.

”Siinä hetkessä sain käsityksen, että Ora pukisi takin jossain lavan takana hetkeksi lämmitelläkseen. Keskustelu käytiin pikaisesti bäkkärin härdellin keskellä, joten vähän hämmentyneenä ja sen kummemmin asiaa miettimättä myönnyin”, takin omistaja kertoo Rumballe.

Takin omistaja oli käynyt keikan aikana backstagen catering-teltassa, jonka televisiosta näkee lavan tapahtumat suorana.

”Meinasihan siinä silmät tippua päästä kun bongasin Ritan joraamassa lavalla yllään minun takki.”

Ora esitti takki päällä neljä biisiä: R.I.P., Keep Talking, Black Widow ja Ritual. Takin omistaja kertoo seuranneensa Oran varsin vauhdikasta esiintymistä ”pelko perseessä” ja toivoneensa ettei laulaja intoudu esimerkiksi heittämään vaatekappaletta yleisöön. Lopulta Ora riisui ja heitti rotsin lavan taakse spiikatessaan Hot Right Now -kappaletta.

Takin omistaja sai kuitenkin vielä odotella omaisuutensa palautusta. Takin lainannut puvustaja tuli pyytämään, että voisiko hän palauttaa sen vasta seurueen poistuessa. Hän halusi vaalia Oraa näkemästä, että hänellä oli ollut jonkun muun takki yllään.

”Tämä oli kaiken kaikkiaan oudoin episodi, mitä artistien parissa työskennellessä on tullut vastaan. Ja henkilökohtaisesti myös mieleenjäävin. Isojen tähtien kohdalla osaa jossain määrin varautua erikoispyyntöihin, mutta tämä tuli niin puskista, ettei mitään järkeä.”

Tarinalla on onnellinen loppu ja takki palautui lopulta omistajalleen yhtenä kappaleena.

”Nyt myös osaan kertoa, että Oran hiki tuoksuu kukkakedolta.”

Rita Ora saapuu lavalle mainittu takki yllään kohdassa 31:52.

Dark Buddha Rising on arvostetulle yhdysvaltalaiselle Neurot-levymerkille levyttävä tamperelaisyhtye, joka esittää psykedeelistä doom metalia. Niin ikään tamperelainen Oranssi Pazuzu solmi hiljattain levytyssopimuksen metallijätti Nuclear Blastin kanssa. Yhtye soittaa psykedeelistä black metalia. Seinäjoelta kotoisin oleva Ravage Ritual esittää metallista hardcorea.

Lisää luettavaa