Mitä pop-maailmassa on tapahtunut vuonna 2016? VMA kertoi, me tiivistimme

Iloinen Kanye, Britneyn comeback ja Draken rakkaudentunnustus.

30.08.2016

Viime sunnuntaina palkittiin vuoden isoimpia musiikkivideoita ja niiden tekijöitä, kun MTV Video Music Awards –gaalaa juhlittiin järjestyksessään 32. kerran New Yorkin Madison Square Gardenissa.

Palkintopuheiden ja massiivisten live-esiintymisten lisäksi gaalan luonteeseen kuuluu, että se tiivistää parin tunnin mittaiseen spektaakkeliin kaikki ne asiat, joista kuluneen vuoden aikana musiikki- ja viihdemaailmassa ollaan kohistu. Tällaisen yhteenvedon VMA antoi tänä vuonna:

Tämä vuosi on Beyoncén. Joka vuosi gaalassa on yksi tähti, joka vie lähes kaikki palkinnot muiden ennakkosuosikkien nenän edestä. Tänä vuonna VMA:n kirkkain tähti oli Beyoncé, joka jätti Justin Bieberin ja Adelen rannalle ruikuttamaan peräti kahdeksalla avaruusukko-pystillä. Samalla Beyoncé rikkoi ennätyksiä, sillä viime sunnuntaista eteenpäin Queen B on artisti, jonka takanreunustalta löytyy eniten VMA-palkintoja.

YouTube video

… mutta Rihanna ei silti jäänyt Lemonaden varjoon. Kuluvan kevään aikana monet isot artistit julkaisivat albumin verran uutta musiikkia. Näin tekivät myös Rihanna ja Beyoncé. Olisi voinut kuvitella, että hyvin samankaltaisen fanijoukon omaavien tähtien lähekkäiset maailmankiertueet ja albumijulkaisut syövät toinen toistaan. Näin ei kuitenkaan käynyt. VMA:n tuomaristo oli sitä mieltä, että tämän vuoden elämäntyöpalkinto, eli Michael Jackson Video Vanguard Award kuuluu 28-vuotiaalle Rihannalle. Tämän kunniaksi Rihanna esitti pitkin iltaa hittipotpureita isoimmista biiseistään.

YouTube video

Kanye on nykyään kiva. Jo VMA:ta edeltävällä viikolla uutisoitiin, miten VMA:n tuotantoryhmä on antanut Kanye Westille peräti neljä minuuttia aikaa tehdä VMA:n lavalla mitä haluaa. Tyylilleen ominaisesti Kanye piti puheen, jossa hän toi kuitenkin hämmentävän vähän esiin omaa ylivertaisuuttaan. Puheen aluksi artisti totesi, että tämä vuosi on harvinaisen hyvä vuosi olla Kanye West. Tällä hän viittasi mitä todennäköisemmin kesällä käytyyn Taylor Swift –kamppailuun. Myös asiat ex-kumppaneiden kanssa näyttävät olevan hyvällä tolalla, sillä Ray J ja Amber Rose mainittiin puheessa ilman minkäänlaista ivailua. Kaikki hyvin paratiisissa siis.

YouTube video

… mutta vuoden sympatiapisteet menevät Chance The Rapperille. Chance The Rapper on tajunnut, että maailmassa on jo ties miten monta övericoolia grill-hampaista räppäriä. Siksi hän ilmestyi VMA:n punaiselle matolle hymyilevänä hemmona lappuhaalariin pukeutuen. Parasta gaalassa kuitenkin oli räppärin varsin inhimillinen reaktio Beyoncén moikkaamiseen.

YouTube video

Drake ja Rihanna teknisesti seurustelevat. Tai niin ainakin Drake toivoisi. Ojentaessaan Rihannalle Video Vanguard –palkinnon, räppäri piti sydäntä sulattavan puheen, jossa hän muun muassa paljasti olleensa rakastunut Rihannaan 21-vuotiaasta asti. Puheen aikana monet ehtivät luulemaan, että Drake aikoo kosia Rihannaa. Siinä ainakin olisi ollut shokkimomenttia kerrakseen.

YouTube video

Britney on täällä, taas. Britney Spears julkaisi uuden albumin viime viikolla ja teki sunnuntaina asianmukaisen comebackin VMA:ssa. Esitys oli gaalaan sopiva nostalgiapläjäys ja muistutus Britneyn olemassaolosta, mutta valitettavasti mitään uutta hänellä ei enää tunnu olevan annettavanaan. Monet ovat myös todenneet, että oli aavistuksen harkitsematonta laittaa Britney esiintymään Beyoncén 15-minuuttisen Lemonade-spektaakkelin jälkeen.

YouTube video

Tyttöbändit saattavat tehdä paluun. X-Factor –televisio-ohjelmasta bongattu tyttöbändi Fifth Harmony voitti yllättäen jopa kaksi VMA-pystiä. Bändi tuli palkituksi Best Collaboration -kategoriassa Work From Home –videollaan yhdessä Ty Dolla Signin kanssa. Toisen pystin he saivat Song Of Summer –kategoriassa All In My Head –biisillä, jossa mukana on Fetty Wap. Tyttökokoonpano tuo vahvasti mieleen The Pussycat Dollsin, jonka isoimmat hitit syntyivät aikoinaan Busta Rhymesin (Don’t Cha) ja Snoop Doggin (Buttons) kanssa.

YouTube video

Ja viimeisenä:

Julkkiksia on niin paljon, että edes VMA:han ei enää tarvita virallista juontajaa. Menneinä vuosina palkintogaalalla on useimmiten ollut erillinen juontaja. Tänä vuonna esiintyjät ja palkintokategorioiden ehdokkaat juonsi kuitenkin lavalle lukuisat julkisuudenhenkilöt Serena Williamsista Jimmy Falloniin. Viihdealan ammattilaiset ovat houstanneet lavalle yksittäisiä esiintyjiä ja palkinnonsaajia kautta aikojen, mutta Miley Cyruksen kaltaiset pääjuontajat ovat yleensä tuoneet hyvän ekstralisän riemunkirjavaan VMA-soppaan.

Lisää luettavaa