Mitä sinä tekisit, jos Bruce Springsteen kehuisi tekstarilla biisiäsi? The Killers teki dueton Pomon kanssa

Kuuntele uusioversio A Dustland Fairytalesta.

16.06.2021

The Killersin kolmas albumi Day & Age (2008) musiikillisesti jonkin verran velkaa Bruce Springsteenin Born To Run -levylle (1975), mutta mikäpä yhdysvaltalainen stadionrock ei olisi. Pelkästä pastissista ei kuitenkaan tarvitse puhua, sillä viimeistään nyt lasvegasilaisyhtyeen levyllä on myös Pomon hyväksyvä sinetti.

Killers-nokkamies Brandon Flowers oli palaamassa kotiinsa helmikuun lopussa 2020. Levy-yhtiö varoitteli maailmalla leviävästä koronaviruksesta, joka tietysti myös mietitytti uuden albuminsa julkaisuun valmistautuvaa yhtyettä. Flowers istui lentokentän hampurilaisravintolassa, kun sai tekstiviestin tuntemattomasta numerosta: ”Katselen Glastonburyn keikkaanne. Teistä on tullut helvetinmoinen livebändi! Rakastan kullanväristä pukua! Meidän täytyy tehdä Dustland yhdessä jonain päivänä. Bruce.”

Flowers luuli jonkun pilailevan. Hän googletti suuntanumeron, joka ilmoitti lähettäjän olevan New Jerseystä. Flowers oli tutustunut Springsteenin poikaan, jolta varmisti, että kyllä, numero on hänen isänsä.

Springsteen viittasi Day & Age -levyn singlekappaleseen A Dustland Fairytale. Ja kun Pomo toteaa jotain tuollaista, kukapa sitä kyseenalaistamaan. Killers on nyt levyttänyt kappaleen duettona Bruce Springsteenin kanssa, ja uusioversion nimi on lyhennetty muotoon, jota Springsteen tekstarissaan käytti.

Kuuntele The Killersin ja Bruce Springsteenin Dustland:

Lisää luettavaa