Ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Antti Yli-Halla hoitelee syyskuun alusta lähtien niin Turun Dynamon kuin Bar Kukankin ohjelmabuukkauksia.
Päätimme ottaa Anttiin yhteyttä ja kysellä Turun keikkaskenestä, uuden sukupolven noususta Turun yöelämän vaikuttajaksi sekä siitä, miten meno on Turussa lähivuosina muuttunut.
Bar Kuka ja Dynamo ovat syyskuun alusta valtakuntaasi ja olet siellä ohjelmabuukkaajana. Miten hommat muuttuvat? Näkyykö kädenjälkesi jotenkin buukkauksissa?
”Valtakunta nyt aivan liioteltu termi siis tässä tilanteessa, heh. Mun työhön kuuluvat live-buukkaukset ja niistä tiedotus. Tulen jatkamaan hyvin pitkälti mainiota duunia tehneen edeltäjäni Pietu Sepposen linjoilla. Esim. tämän syksyn jo julkaistu ohjelma ja paikoitellen tulevatkin julkaisut tulevat olemaan vielä hyvin pitkälti Pietun käsialaa.
Dynamon osalta perjantaisin tullaan jatkossakin näkemään tämän hetken ajankohtaisimpia bändejä ja artisteja vaihtoehtomusan saralta. Lauantait painottuvat ehkä jatkossa vähän enemmän dj-puoleen. Kerran kuussa keskiviikkoisin järjestetty Spotlight-klubi tulee myös jatkumaan ja tarjoamaan jatkossakin näytön paikkoja uusille ja nälkäisille artisteille.
Kukan osalta luvassa on laaduksasta ja monipuolista ohjelmaa totutusti enemmän tilanteen mukaan. Itse toivoisin pystyväni ennakoimaan uusia kiinnostavia juttuja hyvissä ajoin ja panostamaan ennen kaikkea tuohon ajankohtaisuuteen.”
Kuka ja Dynkky ovat Jussi Lehtisen baareja. Jussi on todellinen Turku-skenen grand old man. Miten yhteistyö hänen kanssaan sujuu?
”Jussin kanssa homma toimii erinomaisesti ja tullaan olemaan tiiviisti tekemisissä tottakai!”
Millä tavoin Turun yöelämä on mielestäsi muuttunut vuosien varrella?
”Sinä aikana kun on itse jollain tavalla musahommissa ollut mukana eli about vuodesta 2011, niin onhan keikkapaikkoja ja yökerhoja tullut ja poistunut aika tiuhaan tahtiin, vaikka Dynamo nyt juhlikin keväällä jo 20-vuotista taivalta. Akustista musaa tarjoavia paikkoja tuntuu olevan tällä hetkellä jotenkin erityisen runsaasti. Se on toki kaikkien etu, että livetoiminta pysyy kaupungissa vireänä ylipäätään. On myös mahtavaa, että esim. Baari Baarissa voi järjestää pienempienkin bändien pääsymaksuttomia iltoja, ja paikalla on joka tapauksessa ylensä hyvin porukkaa. Itse näkisin, että Dynamolla ja Kukalla on pitkälti oma rako tässä kuviossa.
Turun räppiskene voi tällä hetkellä erinomaisesti ja uusia lahjakkaita tyyppejä tulee siltä saralta paljon. Perinteisempiä bändejäkin riittää, mutta aika paljon samat bändit pyörii liikaakin. En näe, että saman kokoonpanon olisi Turussa järkeä soittaa ainakaan enempää kuin ihan maksimissaan kerran kuussa. Selkeästi massasta erottuvia uusia proggiksia sais tietty tulla vastaan useamminkin.”
Turun Gongin ohjelmavastaavana toimii Mikko Merimaa, joka hänkin on uutta sukupolvea. Millä tavalla uskot, että nuorempien toimijoiden vaikutus näkyy Turun keikkaelämässä?
”Jo pitkään kuvioissa olleet tyypit ovat mielestä pysyneet hyvin perillä siitä, mikä tällä hetkellä toimii, mutta se että uusia tyyppejä tulee pitää ehkä vanhemmatkin tekijät enemmän skarppeina. On siistiä olla mukana jotain uutta sukupolvea, olla tekemässä ja näkemässä miten uudet proggikset saa enemmän jalansijaa. Pikkuhiljaahan tuo tapahtuu jotain yksittäisiä jackpoteja lukuunottamatta.”