Aihe: merkkihenkilö

Itsensä myynyt musamyyjä – haastattelussa Janne Tamminen

Teini-ikäisenä hardcorepunkiin pärähtänyt JANNE TAMMINEN on itseoppinut tee se itse -mies, joka päätyi riihimäkeläisiltä treenikämpiltä ensin alakulttuurijulkaisuihin keskittyneen levykaupan omistajaksi ja sitten stadionkonserttien tuottajaksi. Keväällä hän aloitti työt hämeenlinnalaisen Suisto-klubin promoottorina. (Julkaistu Rumbassa 2/2019.)

Kokeellisen musiikin mielentila – haastattelussa 20 vuotta keikkoja järjestäneen Mental Alaskan Arttu Partinen

ARTTU PARTISEN Mental Alaska on yksi Suomen maineikkaimmista kokeellisen musiikin klubeista. Sen 20-vuotisen taipaleen varrelle on mahtunut reilut parisen sataa keikkaa sekä kotimaisen että kansainvälisen avantgarden legendoilta ja tulokkailta. Itsekin musisoiva keikkamoguli haluaa rikkoa underground-musiikkiin liitettyjä ennakkoluuloja, eikä oikeastaan edes pidä koko termistä.

Porilaista linjattomuutta – haastattelussa levymerkki Karkia Mistikan Jyrki Laiho

JYRKI LAIHO on pienlevy-yhtiö Karkia Mistikan ja sen sisarklubin Validi Karkian perustaja, toimitusjohtaja, taiteellinen johtaja ja ainut työntekijä. Esimerkiksi Circlessä ja Kuusumun Profeetassa aikoinaan soittanut kitaristi tarjoaa levy-yhtiönsä ja klubinsa kautta laadukasta, marginaalista ja eklektistä musiikkia ja saa parhaat tuntemuksensa siitä, kun voi tarjota hienoja musiikillisia kokemuksia muillekin.