Mø ja muita – Sidewaysin perjantai on upeiden naisten juhlaa

Esittelemme Sideways-perjantailta muutaman tärpin, jotka Møn ystävien kannattaa tsekata.

05.06.2018

Sidewaysin perjantain kruunaa skandipopin THE tyyppi, tanskalainen laulaja-lauluntekijä Karen Marie Ørsted Andersen eli . Major Lazerin kanssa vuonna 2015 julkaistu superhitti Lean On ei ole voinut jäädä keneltäkään kuulematta. Uudempaa materiaalia artisti julkaisi viime vuonna When I Was Young -ep:llä. Mø yhdistää tanssittavan mainstream-popin aineksia ja pohjoismaista minimalistista viileyttä upeaan anarkiaan ja livesekoiluun.

Jos Mø on syysi saapua Sidewaysiin perjantaina, kannattaa samalla tsekata myös nämä upeat artistit.

Sofa
Pe 8.6. klo 18.45 Sahara-lava

Helsinkiläinen räpduo Sofa eli Sonja ja Fanni eivät säästelee energiaa tai pyytele anteeksi. Duo julkaisi vahvan feminististä ilosanomaan juhlivan Puolukoita-ep:n keväällä, jonka biiseissä muistutettiin muun muassa siitä faktasta, että legginsit ON housut, ja että ei on ei. Yhtye nousee lavalle myös Flow-festareilla, osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-superkokoonpanoa.

M
Pe 8.6. klo 19 Upstairs-lava

Kritiikoiden suosikki M on laulaja-lauluntekijä Minja Kosken ja tuottaja Miikka Ahlmanin muodostama yhtye. Kaiho ja melankolia yhdistyvät M:n musiikissa kauniiksi popiksi. Yhtyeen viime syksynä julkaistu Tehtaantyttö-debyyttialbumi on kerännyt laajaa ylistystä, ja aivan ansaitusti. Levyn nimibiisi on niin järkyttävän hieno, että sielu vääntyy mutkalle joka kerta sen soidessa.

Silvana Imam
Pe 8.6. klo 02 Black Box –lava

Ruotsalainen räppäri Silvana Imam esiintyi ensimmäisillä Sideways-festareilla kolme vuotta sitten. Tuolloin artisti oli Suomessa vielä suhteellisen tuntematon, mutta ei enää. Viime syksyn Tavastian keikka myytiin hetkessä loppuun ja sai janoamaan lisää. Silvana Imam räppää isoista aiheista ja julistaa feminismiä, ja lisäksi pitää samalla törkeän hauskaa. (Lisäksi Imam nostettiin Rumban merkittävintä musiikkia tällä hetkellä esittelevälle listalle – toim. huom.)

Islaja
Pe 8.6. klo 20 Sahara-lava

Suomen vakiintuneimpiin vaihtoehtoartisteihin lukeutuva Islaja on Merja Kokkosen sooloprojekti: taidepoppia ja folk-poppia, akustista ja elektronista, you name it. Genrerajoihin ihailtavan välinpitämättömästi suhtautuva artisti on laulanut sekä englanniksi että suomeksi, ja kerännyt ylistystä kansainvälisesti. Artistin uusin levy Tarantulla (2017) on piinaavan hieno.

Lisää luettavaa