Mobb Deep -yhtyeen Prodigy on kuollut 42-vuotiaana

RIP Prodigy.

Mobb Deep -duon Prodigy on kuollut 42-vuotiaana. New Yorkin legendoihin lukeutuva räppäri sairasti syntymästään asti sirppisoluanemiaa ja tämä verisairaus lopulta nujersi miehen.

”Äärimmäisen surun murtamina vahvistamme tiedon Albert Johnsonin eli Prodigyn kuolemasta”, yhtyeen tiedottaja kertoi XXL-lehdelle.

Mobb Deep esiintyi lauantaina Las Vegasissa. Prodigy joutui konsertin jälkeen sairaalaan sirppisolukriisin takia ja menehtyi siellä 20. kesäkuuta.

Mobb Deep ja Prodigy muovasivat New Yorkin räpin soundia synkempään ja uhkaavampaan suuntaan. Queensbridgen katujen makuista musiikkia tehnyt Mobb Deep muistetaan etenkin albumeistaan The Infamous (1995) ja Hell on Earth (1996). Prodigyn ensimmäinen sooloalbumi H.N.I.C. ilmestyi vuonna 2000 ja viimeinen, The Hegelian Dialectic pt. 1: The Book of Revelation, tänä keväänä.

Räppimaailma Atlantin molemmin puolin on reagoinut Prodigyn kuolemaan, sosiaalinen media on pullollaan muistokirjoituksia ja tribuutteja, mutta niitä saatte lähteä kaivelemaan itse. Päätämme tämän suru-uutisen Mobb Deep -klassikoihin: