Mogwai ei taida oikein pitää siitä, että he joutuvat esiintymään päällekkäin Metallican kanssa: ”Paska bändi, hirveä rumpali”

Nimekkäiden muusikoiden välinen kollegiaalinen arvostus on välillä suorastaan käsinkosketeltavaa.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Mogwai

Postrock-suuruus Mogwai esiintyy kesäkuun lopulla Ison-Britannian perinteikkäillä Glastonbury-jättifestareilla – päällekkäiseen aikaan pääesiintyjä Metallican kanssa.

Metallica on Glastonburyn ensimmäinen heavy metalia edustava pääesiintyjä festarin 44-vuotisen historian aikana, mikä on aiheuttanut joidenkin festarikävijöiden keskuudessa kummastelua ja närkästystä sen vuoksi, ettei Metallica heidän mielestään sovi Glastonburyn kaltaisen tapahtuman ykkösnimeksi.

Gigwise-lehden viime viikonloppuna haastattelema skotlantilainen Mogwai-yhtye ei ymmärrä festarin Metallica-kiinnityksen aiheuttamaa kritiikkiä, mutta ei yhtyeellä mitään järin positiivistakaan sanottavaa ole heidän kanssaan tapahtumassa samaan aikaan soittavasta heavy-jätistä.

”En malta odottaa, että pääsen kuulemaan taas sen yhden tyypin (Lars Ulrichin) rumpujensoittoa – uskomattoman surkeaa rävellystä. Hän on hirvittävä rumpali”, kertoi Mogwain multi-instrumentalisti Barry Burns Gigwiselle.

Mogwain kitaristi-laulaja Stuart Braithwaite jatkoi: ”Minä taas en malta odottaa sitä, että kun lopetamme oman keikkamme, kuuluu jostain taustalta Enter Sandman. Mutta en kyllä ymmärrä vouhotusta heidän pääesiintyjäroolistaan. He ovat kuitenkin aika iso rockbändi ja Glastonbury on aika iso rockfestari.”

Kun yhtyeeltä kysyttiin heidän mielipidettään siitä, miksi osa Glastonbury-kävijöistä sitten suhtautuu niin vihamielisesti Metallicaan, kommentoi Mogwai-rumpali Martin Bulloch yksiselitteisesti: ”Koska he (Metallica) ovat niin paskoja”.

Sehän meni sitten hyvin. Mahtaa olla festivaalin backstage-alueella aika lämminhenkiset tunnelmat, jos Metallica ja Mogwai sattuvat törmäämään toisiinsa.