Mouhouksen Monako julkaisi ensimmäisen soolosinglensä – kuuntele se täältä

Kappaleelle saatiin myös musiikkivideo.

19.05.2023

Etenee Recordsin kanssa levydiilin solminut Monako, eli Miki Hankomäki julkaisi tänään ensimmäisen soolosinglensä.

Mouhous-yhtyeen riveistäkin tutun jyväskyläläisen rap-artistin debyyttisinkku, Flexaan mun exälle, on ensikatsaus soolouraan, jossa yhdistyvät melodioilla leikkiminen sekä vitsien heittely – itseironiaa tietenkään unohtamatta. Monako on tehnyt kappaleen yhdessä tuottaja Samuli Sulkun kanssa. Monakon päätös lähteä sooloilemaan oli pidemmän pohdinnan tulos, jota artisti on avannut seuraavasti:

’’Oon jo muutaman vuoden kelaillu soolohommia ja vaiheillu monen eri tyylin kanssa. Kesällä tutustuin Mouhouksen kiertueella Samuli Sulkuun, joka oli meillä mukana kitaristina. Jonkun pitkän viikonlopun jälkeen, kun ajeltiin takas stadiin hikisessä keikka-autossa, juteltiin musasta ja heitin puoli läpällä small talkkina vaan et pitäiskö kokeilla tehdä jotain yhdessä. Samuli sit seuraavalla viikolla heti koodas et nyt ois studiolla aikaa ja menin sinne semi kuumotuksissa et mitähän tästä tulee. Meillä klikkas heti hiton hyvin ja tajusin että soolona tekeminen on hiton hauskaa ja tosi erilaista kun Mouhouksen kanssa – saan itse päättää kaiken. Sit oltiinki loppukesä studiolla tekee biisejä Samulin kanssa, siistii päästä julkaseen nyt myös niitä Mouhouksen rinnalla!’’

Monako työstää parhaillaan myös debyyttialbumiaan, jolta voi odottaa kuultavan lisää maistiaisia kuluvan vuoden aikana. Flexaan mun exälle -kappaleelle on kuvattu myös musiikkivideo, jonka Monako on käsikirjoittanut yhdessä videon ohjaajan Vihtori Valkaman kanssa.

’’Mua vituttaa ku tää nykyinen tiktok-aika on tappanut melkeen kokonaan musiikkivideo skenen. Jengi ei jaksa enää keskittyä eikä levy-yhtiöiden oo kannattavaa panostaa niihin. Oon ite kasvanut MTV-kanavan äärellä sillon kun sieltä tuli vaan musavideoita ja siitä asti aina ihaillut musiikissa myös visuaalista puolta. Tää ensimmäinen video on ensimmäinen osa pidempää tarinallista jatkumoa. Me ollaan Vihtori Valkaman kanssa yhdessä käsikirjotettu nää kaikki ja Vihtori ite vastaa kaikesta muusta. Ei mitään isoa tiimiä. Mua pyydettiin kuvailemaan tätä videoo lyhyesti: Vitun eeppinen ja vuoden musiikkivideo’’, Monako summaa tiedotteelle.

Kuuntele tuore kappale alta – videon kera tai ilman.

Lisää luettavaa