MTV: Sohvaperunat-ohjelmasta tunnettu muusikko tuomittiin sakkoihin – käski festivaalikeikalla yleisön edustajaa painumaan vittuun

Teemu Tanner tuomittiin sakkoihin.

Markus Paajala

MTV kertoo sivuillaan, että muun muassa Kynnet- ja Teksti-TV 666 -yhtyeestä tunnettu Teemu Tanner on tuomittu kunnianloukkauksesta sakkoihin.

Sohvaperunat-ohjelmassa esiintynyt muusikko huusi bändikaverinsa kansa solvauksia yleisössä olleelle miehelle vantaalaisilla festivaaleilla vuonna 2017.

Kesken keikkansa Tanner oli lavalta käsin kutsunut miestä mikrofonin välityksellä runkkariksi sekä suvaitsemattomaksi. Tanner oli myös käskenyt miestä suorasanaisesti ”painumaan vittuun”. Tannerin bändikaveri oli haukkunut yleisössä ollutta miestä rasistiksi sekä rasistiääliöksi.  Konserttia videolle tallentanut mies oli ilmoittanut jakavansa materiaalia MV-lehteen.

Yleisössä ollut mies teki huutelusta rikosilmoituksen.

Oikeudessa niin Tanner kuin tämän bändikaverikin kiistivät kunnianloukkaussyytteen. Perusteeksi he kertoivat, ettei sanomisia kohdistettu yleisössä olleeseen mieheen vaan tämän poliittisiin näkemyksiin.

Oikeudessa todettiin miehen julkaisseen runsaasti maahanmuuttajavastaista materiaalia ja käyttänyt maahanmuuttajavastaisiksi katsottavia ilmaisuja.

Oikeuden mukaan tämä ei kuitenkaan oikeuttanut muusikoiden käytöstä. Oikeuden mukaan kommentit halvensivat miestä henkilönä. Rangaistukseksi Tannerille ja tämän bändikaverille määrättiin 15 päiväsakkoa per naama. Miesten tuloilla sakoista jäi maksettavaa muutamia satoja euroja.

Molemmat syytetyt määrättiin maksamaan uhrille 300 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV.