”Muistan, kun kiinnitit housuni pöytäliinaan hakaneulalla” – David Lee Roth julkaisi muistelukappaleen ajoistaan Van Halenissa

Akustinen biisi on äänitetty vuonna 2007.

Van Halenista vuonna 1985 soolouralle lähtenyt David Lee Roth on julkaissut kappaleen, jossa hän muistelee aikaansa bändissä.

Roth lauloi yhtyeessä vuosina 1972-1985, 1996-1997 ja 2007-2020. Viimeinen pesti päättyi bändin hajoamiseen kitaravirtuoosi Eddie Van Halenin menehdyttyä syöpään.

Nothing Could Have Stopped Us Back Then Anyway -niminen kappale on akustinen, tunteikas kertomus laulajan omista kokemuksista. Roth laulaa esimerkiksi siitä, kuinka bändi heitti television parvekkeelta alas, ja kuinka joku kiinnitti hänen housunsa pöytäliinaan hakaneulalla sillä seurauksella, että koko bändi lensi ravintolasta ulos.

Kappale on äänitetty akustisissa sessioissa vuonna 2007 Rothin Scyscraper-albumin aikaisen kokoonpanon kanssa. Tuohon miehistöön kuuluivat kitaristi John 5 eli John Lowery, rumpali Gregg Bissonette ja kesäkuussa menehtynyt kosketinsoittaja Brett Tuggle.

John 5 kertoi kymmenen vuotta sitten haastattelussa, että sessioissa syntyi 12 tai 13 akustista kappaletta mahdollista tulevaa levyä varten. Näistä kappaleista Somewhere Over the Rainbow Bar and Grill ilmestyi vuonna 2020 ja Giddy-Up viime vuonna.

”Olen Van Halenin ja David Lee Rothin fani, joten oli aivan uskomatonta olla mukana biisissä, jossa Dave laulaa bändistä ja siitä, millaista se oli. Se on aivan erityinen juttu, joten toivon todella, että biisi julkaistaan”, John 5 kommentoi viime vuonna.

Nyt kitaristin toiveisiin on vastattu, ja biisin voi kuunnella tästä:

YouTube video

Lisää luettavaa