Fleetwood Mac -kosketinsoittaja Brett Tuggle on kuollut

Lukuisissa yhtyeissä mukana ollut Tuggle soitti aikoinaan myös David Lee Rothin soolobändissä.

22.06.2022

Muusikko, laulaja ja lauluntekijä Brett Tuggle on kuollut 70-vuotiaana, kertoo Rolling Stone. Tuggle sairasti syöpää.

Tuggle tunnetaan parhaiten yli 20-vuotisesta pestistään Fleetwood Macin kosketinsoittajana. Hän esiintyi yhtyeen jokaisella kiertueella vuosina 1997-2018. Kitaristi Lindsey Buckinghamin saatua potkut, Tuggle erosi itsekin yhtyeestä ja jatkoi yhteistyötään Buckinghamin kanssa. Hän soitti myös laulaja Stevie Nicksin yhtyeessä useilla kiertueilla.

Fleetwood Macin ja sen jäsenten soolobändien lisäksi Tuggle soitti uransa aikana muun muassa Jimmy Pagen, Rick Springfieldin, David Coverdalen, John Kayn ja Steppenwolf-yhtyeen kanssa.

Hän kuului myös Van Halenista soolouralle lähteneen laulaja David Lee Rothin bändiin vuosina 1988-1994 ja 1997. Tuggle soitti koskettimia ja kirjoitti joitakin kappaleita kahdelle albumille, joilla oli mukana. Hänet on merkitty muun muassa Rothin soolouran suurimman hitin, Just Like Paradise -kappaleen toiseksi tekijäksi.

”Rakkaamme Brett Tugg pääsi tänä yönä kotiin. Jumala siunatkoon hänen kaunista sieluaan”, Tugglen entinen bändikaveri Springfield kirjoitti Twitterissä.

Lisää luettavaa