Muistatko hauen joka susta tykkää? Kymppilinja kertoo miksi lähti ja tuli nyt takaisin kuusi vuotta myöhemmin

"Kun joka päivä näkee samat naamat ja kuulee samat läpät, niin persehän siinä repeää."

Anni.Jpeg

Kymppilinja muistetaan etenkin vuoden 2010 Minä-hitistä, joka paitsi koukutti tarttuvalla sävellyksellään, niin myös leikkisillä sanoituksillaan. Hei hoi hauki ei kauaa uiskennellut, kun Kymppilinja löi hanskat tiskiin ja hajosi vuonna 2012.

Mitä sitten tapahtui ja miksi yhtye palasi takaisin? Mitä ryhmä ajattelee artisteista, jotka kertovat jäävänsä tauolle, mutta tulevat takaisin ennen kuin pöly ehtii laskeutumaan?

Rumba otti yhtyeeseen yhteyden ja kysyi kuusi olennaisinta kysymystä. Uuden Aallot-kappaleen voit kuunnella jutun alta.

Palaatte nyt tauolta, mutta mikä sai teidät alunperin menemään tauolle?
”Mehän ei olla missään vaiheessa jääty tauolle vaan hajottiin. Kaikilla oli eri ajatuksia musiikin suunnasta ja lukemattomia muita syitä oli kertynyt vuosien saatossa.”

”Meillä oli kuitenkin ennen haippia vuosia takana, ollaan tehty aktiivisesti yhdessä musaa vuodesta 2003. Kun joka päivä näkee samat naamat ja kuulee samat läpät, niin persehän siinä repeää. Lisäksi talouspuoli, esimerkiksi se miten meidän keikkamyynti hoidettiin, kuormitti pääkoppaa.”

Miksi päätitte palata takaisin?
”Ehkä tuli tunne, että hommat jäi kuitenkin loppujen lopuksi kesken. Ollaan tietenkin kasvettu aikalailla niistä ajoista ja musiikkiin liittyy niin paljon muutakin. Kyseessä on myös meidän ystävyyssuhde ja meidän tapa hengata. Tuntuu, että on taas takki täynnä ideoita.”

Mitä teitte tässä välissä?
”Jokainen jatkoi musiikin parissa, osa jatkoi soolouralle ja osa jatkoi musiikin tuotantopuolella Suomessa ja ulkomailla erilaisissa projekteissa.”

Olitte poissa yhtyeenä suhteellisen kauan, vuodesta 2012 asti. Mitä mieltä olette nykypäivänä tutusta ilmiöstä, jossa ilmoitetaan tauolle jäämisestä, mutta ollaan todellisuudessa vain vuosi poissa?
”Isoilla artisteilla kuormitus on niin suuri, että sehän on vain hyvä, jos ilmoittaa jäävänsä vuodeksi lataamaan akkuja. Eri asia on se, jos sanoo lopettavansa ja tulee vuoden päästä takasin, joten ei tässä ole meidän mielestä mitään ihmeellistä.”

Kuuden vuoden tauon päättäminen on varmasti jännittävää, vaikka keikkalavoille olettekin jo ehtineet nousemaan. Miksi juuri Aallot valikoitui paluukappaleeksi ja miten uskotte vanhojen fanien ottavan biisin vastaan?
”Se tuntui luonnolliselta jatkumolta niin tekstillisesti kun musiikillisestikin ja siksi se kuulostaa meiltä, mutta päivitettynä tähän päivään. Tietysti toivotaan, että ihmiset ottavat biisin omakseen. Biisi on jo saanut keikoilla positiivisen vastaanoton, mutta mehän ei voida ihmisten puolesta päättää, antaa ajan näyttää.”

Millainen Kymppilinja on vuonna 2018?
”Henkisesti kypsempi, fyysisesti väsyneempi.”