”Mukana on kokeellista electronicaa ja samplattuja juttuja” – rockin dinosaurukset The Who aikoo julkaista uuden levyn tänä vuonna

The Who aktivoituu jälleen.

Youtube

The Who on julkaisemassa uutta levyään tämän vuoden aikana.

Bändin johtohahmot Pete Townshend ja Roger Daltrey ovat keskittyneet viime vuosina soolouriinsa , mutta aikovat palata yhteen julkaistaakseen The Who -pitkäsoiton 13 vuoden tauon jälkeen. Edellinen levy oli vuoden 2006 Endless Wire.

Townshend paljasti Rolling Stonelle nauhoittaneensa 15 demoa levyä varten. ”Mukana on synkkiä balladeja, raskasta rock-settiä, kokeellista electronicaa, samplattuja juttuja sekä kliseisiä The Who-tyyppisiä biisejä, jotka alkavat kitaralla, ja menevät yanga-dang” Townshend täsmentää lisäten, että yhtyeen laulaja Daltrey ei ollut aluksi vakuuttunut.

”Minun piti kaivaa häneltä vastaus, ja kun sain sen, se ei ollut vastaus, jonka halusin. Hän vain lörpötteli aikansa, joten löin nyrkin pöytään ja ilmoitin, että en välitä, vaikka et pidä näistä biiseistä. Sinun on laulettava nämä. Tulet pitämään näistä 10 vuoden kuluttua.”

Daltrey jakaa ajatuksiaan seuraavasti: ”Ne ovat kaikki upeita kappaleita, mutta joskus kuullessani niitä mietin, että en voi laulajanpestissäni lisätä niihin mitään, joka lisäisi arvoa sille, mitä Pete on jo tehnyt. Siellä on ainakin kuusi kappaletta, joihin pääsin sisään ja niistä tulee uskomattomia.”

The Who lähtee kiertueelle sinfoniaorkesterin kanssa kuukausi Roger Daltreyn 75:nnen syntymäpäivän jälkeen.

”Tämä tuntuu kunniakkaalta tavalta lähteä tekemään musiikkia. Se on ainut, mitä meillä on jäljellä. Olemme vanhoja miehiä. Olemme menettäneet hyvän ulkonäön, olemme menettäneet glamourin. Musiikki on ainut, mitä meillä on jäljellä ja aiomme esittää sitä tavalla, joka on yhtä tuoretta ja voimallista kuin se on aina ollut.”