Mumford & Sons -keulahahmo debytoi sooloartistina – ensimmäinen single kertoo rankoista lapsuustraumoista

Marcus Mumfordin sooloalbumi on toipumista, anteeksiantoa ja häpeästä vapautumista käsittelevä henkilökohtainen kokonaisuus.

Folk rock -yhtye Mumford & Sonsin keulahahmon Marcus Mumfordin ensimmäinen soololevy ilmestyy 16. syyskuuta.

Tuleva albumi ja koko sooloprojekti sai alkunsa talvella 2021 artistin koettua pitkään jatkunutta luovuuden puutetta. Mumford linnoittautui kirjoittamaan musiikkia pienelle studiolleen Englannin maaseudulle, ja lopputuloksena syntyi Self-titled, joka on toipumista, anteeksiantoa ja häpeästä vapautumista käsittelevä henkilökohtainen kokonaisuus.

Albumin ensimmäinen single Cannibal kertoo Mumfordin kuusivuotiaana kokemasta seksuaalisesta väkivallasta ja traumoista, joita hän on kantanut sisällään vuosia, ja onnistunut työstämään vasta viime aikoina.

Mumford kertoo pohtineensa levyn jokaista tekstiriviä todella tarkasti. Muusikon lisäksi ”kaikkien aikojen yhteistyöalbumilla” esiintyy joukko naisartisteja sekä laulajina että kirjoittajina. Mukana ovat muun muassa Brandi Carlile, Phoebe Brigders, Clairo, Monica Martin ja Julia Michaels. Mumford kuvailee jokaisen tekijän panoksen olleen välttämätön ja vaikuttaneen suuresti siihen, millainen albumista tuli.

Kuuntele ensimmäinen single ja katso musiikkivideo alta.

YouTube video

Lisää luettavaa