Murmanskin kiertueblogi, osa I: Täältä tullaan Venäjä!

23.02.2010

Helsinkiläinen indieyhtye Murmansk lähtee viiden päivän Venäjän-kiertueelle, joka ei johdata heitä ihan nimikkokaupunkiinsa, mutta kuitenkin Uralin tuolle puolen. Nelikon matkakertomusta voi seurata päivittäin Rumbablogista.

Teksti: Murmansk, kuva: AJ Savolainen

23.2.2010 Helsinki

Jep. Edessä viikko rundia Venäjällä, joista kolme keikkaa Uralin takana Siperiassa. Joo hitto Siperiaan! Chelyabinskissa (Tšeljabinsk?) näytti olevan pakkasta pahimmillaan 38 astetta ja maakunnan lipussa kameli, joten eihän sinne meneminen voi mitenkään olla huono homma.

Viisumisota järkkääntyi lopulta, vaikka Lauran passikuvaa ei alkuun oltu hyväksyä Tehtaankadulla: ”She looks like a 10-12 old boy in the photograph! Not accepted.”

Selittelyn jälkeen meni läpi, kun vakuuteltiin, että eipä se uusikaan kuva tulisi sanottavasti erilainen olemaan. Sama pärstä, minkäs teet.

Totta puhuen meillä ei ole harmainta käsitystä siitä, miten tää rundi tulee etenemään. Tiedetään ainoastaan, että meidän täytyy olla Pietarissa tiettyyn aikaan, jonka jälkeen ollaan herran hallussa.

Kukaan ei puhu venäjää, kukaan ei osaa kyrillisiä aakkosia – Jari tosin kreikkalaiset aakkoset, mutta se nyt ei ole ihan sama asia.

Kommunikointi siis lienee ”jeejee hyvä meininki ja kippis” -linjalla, ja sitten vaan pidetään sormet ristissä, että ollaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kiertueen suhteen on kuitenkin ollut hyvä ennakkokuhina päällä Venäjän MTV:tä myöten, jonne annettiin, sanotaanko, vähän erikoinen videohaastattelu.

”Very strange interview I should say, very strange”, kuten sikäläinen promoottorimme asian ilmaisi.

Kameroita vierastavana sakkina annettiin homma Moskovan olympiakarhun, Barbapapan, robotin ja röökaavan pupun hoidettavaksi. Toivottavasti eivät ottaneet silkkana vittuiluna.

Jaa-a, mitähän helvettiä tästäkin oikein tulee? Oli miten oli, jotenkin vain on sellainen fiilis, että ei olla menossa mihinkään Jönköpingiin.

Lisää luettavaa