Musiikkia itsemääräämisoikeuden puolesta – Suostumus2018-tukikonsertti Tavastialla

Lavalla tullaan tapahtumassa näkemään muun muassa Sofa (kuvassa) ja Mercedes Bentso.

22.10.2018

Suostumus2018 järjestää Tukikonsertin Tavastia-klubilla Helsingissä 13. marraskuuta. Konsertin esiintyjinä nähdään muun muassa B.W.A, F, Kasper, Maija Vilkkumaa, Mercedes Bentso, Onni Boi, Sofa sekä Tommy Lindgren. Lisäksi tapahtumassa esiintyy All Female Panel stand up -ryhmän koomikoita ja DJ:nä toimii SHY GRL.

Tapahtuman tuotot käytetään kokonaisuudessaan tulevien kampanjatapahtumien kuluihin, esitteiden, pinssien ja muun kampanjamateriaalin valmistukseen sekä sosiaalisen median ja verkkosivujen kuluihin.

Kansalaisaloite Suostumus2018 pyrkii muuttamaan raiskauksen määritelmää rikoslaissa itsemääräämisoikeutta kunnioittavammaksi. Tällä hetkellä raiskauksen määritelmänä on käytetty väkivalta tai sen uhka. Kansalaisaloitteen päämääränä on muuttaa lakia niin, että raiskaus määritellään suostumuksen puutteen kautta: ”Ei tarkoittaa aina ei ja vain kyllä tarkoittaa kyllä”.

Aikaa allekirjoitusten keräämiseen kansalaisaloitteella on joulukuun 5. päivään asti. Jotta aloitteen saisi eduskunnan käsittelyyn tarvitaan aloitteelle 50 000 allekirjoitusta. Tästä määrästä puuttuu vielä noin 16 000.

Tukikonsertista löytyy lisätietoa täältä ja kansalaisaloitteesta voit puolestaan lukea lisää täältä.

Lisää luettavaa