”Musiikkialan yhteishenki on viime päivinä ollut uskomattoman hieno” – koronavirus vaikuttaa yli kahteensataan Fullsteamin järjestämään konserttiin

Fullsteam on avannut infosivun, jonne päivitetään siirtyvien ja peruttujen konserttien tilanne.

Muun muassa Jon Hopkinsille on löytynyt uusi konserttipäivä.
Steve Gullick

Viranomaisten antama yleisötapahtumien rajoittamismääräys koronaviruksen leviämisen estämiseksi vaikuttaa tällä hetkellä merkittävästi myös konserttien järjestämiseen. Ohjelmatoimisto ja konserttipromoottori Fullsteam Agencylla ohjeistus vaikuttaa aikajaksolla 12.3.–31.5.2020 reilusti yli kahteensataan tapahtumaan.

Suuresta konserttimäärästä johtuen ja mahdollisimman ajantasaisen tiedon varmistamiseksi Fullsteam Agency on perustanut infosivun, jonne kootaan informaatiota yhtiön kaikkien keikkojen tilanteesta. Sivulta selviää, että siirtyykö vai peruuntuuko konsertti sekä tiedot lippujen palauttamiseen liittyen.

Päivittyvä infosivu löytyy tämän linkin takaa.

Viime torstaina annetun määräyksen jälkeen useille kymmenille konserteille on vahvistunut uusi päivämäärä, ja suuri määrä keikkoja odottaa parhaillaan vahvistuksia korvaavista päivistä. Siirtyneitä keikkoja on jo julkistettu esimerkiksi Jon Hopkinsille, Ruusuille, Elastiselle, Pariisin Keväälle, Kasmirille, Paperi T & Khidille, Herra Ylppö & Ex:lle, Asa & Bandille, Lordille, Kalevauva.fi:lle sekä lukuisille muille artisteille.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että vähintään puolet konserteista saadaan siirrettyä uusille päiville, ja kokonaan peruuntuvien keikkojen määrä näyttäisi onneksi jäävän melko pieneksi. Haluan kiittää Fullsteamin henkilökuntaa, kaikkia artisteja, keikkajärjestäjiä ja muita yhteistyökumppaneita ymmärryksestä, joustosta ja nopeasta reagoinnista tässä kaikille uudessa ja täysin poikkeuksellisessa tilanteessa. Koko musiikkialan yhteishenki on viime päivinä ollut uskomattoman hieno”, kuvailee tilannetta Fullsteam Agencyn pääpromoottori Rauha Kyyrö.

Fullsteam Agencyn 1.6.2020 jälkeen suunniteltujen tapahtumien kuten Sideways- ja Provinssi-festivaalien osalta tilannetta seurataan tiiviisti.

”Toistaiseksi yksikään artisti ei ole ilmoittanut esiintymisensä peruuntumisesta eivätkä viranomaiset uusista määräyksistä, mutta tottakai varaudumme nyt erilaisiin skenaarioihin. Tavoitteena on saada jokainen meidän järjestämä keikka ja festivaali toteutettua, ja mikäli tapahtumat peruuntuvat, saa ostetut liput palauttaa”, kertoo Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen.