”Musiikkibisnes on sairas ja kiero ala” ja ”Emma-gaalan sisältö on häpeäpilkku” – Apulanta ampuu kovilla

Heinolalaisbändi kertoo järjestävänsä oman gaalan.

Mikko Nurminen

Apulanta on antanut varsin suorasanaisen haastattelun Veikkauksen jäsenlehti X:lle. Keskustelun ytimessä on yhtyeen itsensä syyskuussa järjestämä palkintogaala nimeltään Gaala. Kuten arvata saattaa, kyseessä on ainakin jollain tasolla vastaisku vuosia Apulannan huomiotta jättänyt Emma-gaala.

”Alun perin meille uskoteltiin Emma-gaalasta, että kyllä täällä saa kaikki palkintoja, tämä on tasa-arvoinen gaala. Massiivisella teinisukseella ja ylivoimaisilla myyntiluvuilla kehen tahansa nähden ei ikinä saatu mitään. Samaan aikaan viestintä oli sitä, että tämä on reilu mittari siitä, mitä vuoden aikana on tapahtunut. Me katkeroiduttiin siihen gaalameininkiin voimakkaasti vuosiksi”, Toni Wirtanen muistelee.

Vuonna 1991 perustettu Apulanta sai ensimmäisen Emma-palkintonsa Kesäaine-dvd:stään 2006.

”Tämä bisnes nimeltä musiikkibisnes on niin sairas ja kiero ala, mutta koska tämä on vain viihdettä ja isossa kuvassa pikkujuttu, kenelläkään ei ole intressiä puuttua tämän alan sisäisiin ongelmiin”, Sipe Santapukki sanoo.

Wirtanen ja Santapukki kritisoivat myös gaaloissa nähtäviä playback-esityksiä. Santapukin mukaan musiikkialan gaalassa pitäisi pistää pöytään parasta, mitä tämän maan musiikki-ihmiset pystyvät tekemään.

”Emma-gaalan sisältö on oikeastaan häpeäpilkku”, Santapukki täräyttää.

Lue koko haastattelu X-lehden sivuilta tästä klikkaamalla.