Musiikkimaailma suree kuningatar Elisabetia – Elton John omisti kappaleen edesmenneelle hallitsijalle konsertissaan

”Häntä tullaan kaipaamaan, mutta hänen sielunsa elää, ja tänä iltana juhlistamme hänen elämäänsä musiikilla.”

Lukuisat musiikkimaailman tekijät surevat eilen menehtynyttä kuningatar Elisabet II:a.

Muun muassa Ozzy Osbourne, Paul McCartney, Mick Jagger, Brian May ja Jon Bon Jovi ovat esittäneet osanottonsa sosiaalisessa mediassa. Sir Elton John kirjoittaa 70 vuoden ajan hallinneen kuningattaren olleen suuri osa elämäänsä aina lapsuudesta näihin päiviin asti.

”Hän johti maamme hienoimpien aikojen ja synkimpien hetkien läpi armolla, soveliaisuudella ja aidolla välittävällä lämmöllä”, John kirjoittaa.

Eilen Kanadan Torontossa esiintynyt laulaja-lauluntekijä omisti Don’t Let the Sun Go Down on Me -hittinsä 96-vuotiaana kuolleelle Elisabetille.

”Olen 75-vuotias, ja hän on ollut mukana läpi elämäni. Olen hyvin surullinen, ettei hän ole enää kanssamme, mutta olen iloinen, että hän lähti rauhassa”, John spiikkasi konsertissa.

”Hän saa nyt ansaitsemansa levon. Hän teki niin pirun kovasti töitä. Lähetän rakkautta hänen perheelleen ja läheisilleen. Häntä tullaan kaipaamaan, mutta hänen sielunsa elää, ja tänä iltana juhlistamme hänen elämäänsä musiikilla.”

John on ollut kuninkaallisen perheen kanssa tekemisissä useita kertoja uransa aikana. Hän oli prinsessa Dianan läheinen ystävä, ja esitti Candle in the Wind -kappaleen tämän hautajaisissa vuonna 1997.

Muusikko sai ritarin arvonimen vuonna 1995, minkä lisäksi kuningatar Elisabet palkitsi hänet Kunniaritarien ritarikunnan jäsenyydellä vuonna 2019.

YouTube video

Lisää luettavaa