Miten muumit ja Finlandia liittyvät yhteen? Parivaljakko Sjöroos & Vesala liittyy asiaan

06.12.2016

Sjöroos & Vesala, eli Jori Sjöroos ja Paula Vesala julkaisivat tänään tulkinnan Jean Sibeliuksen säveltämästä ja V.A. Koskenniemen sanoittamasta Finlandia-hymnistä. Parivaljakon versiointi on minimalistinen. Paula Vesalan äänen lisäksi kuullaan vain huminoita, syntetisaattoreita ja pianoa.

Digisinglen kannessa esittäjää ja kappaleen nimeä isommalla on teksti “Tuntematon sotilas”. Tämä viitannee siihen, että kappale tullaan myös kuulemaan syksyllä 2017 ensi-iltansa saavassa Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -filmatisoinnissa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sjöroos ja Vesala työskentelevät elokuvamusiikin parissa.

Soundi uutisoi eilen, että Sjöroos & Vesala ovat säveltäneet tunnuskappaleen loppuvuodesta 2017 julkaistavaan Moomins at Christmas -jouluelokuvaan. Kappale on levytetty 23 eri kielellä. Suomeksi kappaleen esittää Diandra, ruotsiksi Krista Siegfrieds ja pohjoissaameksi Maxida Märak. Kuuntele tulkinnat alta.

Tämän lisäksi he sävelsivät musiikin syyskuussa julkaistuun Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu -elokuvaan. Neljä vuotta sitten Sjöroos & Vesala julkaisivat osana ihmiskaupan vastaista kampanjaa tulkinnan Unto Monosen ikivihreästä Satumaa.

Lisää luettavaa