Muun muassa Goo-Hags-yhtyeen rumpalina tunnetun kuvataiteilija Hanna Perälän näyttely Tiketti Galleriassa

Tätä ei kannata jättää välistä.

24.06.2019

Muun muassa Goo-Hags-yhtyeen rumpalina tunnetun kuvataiteilija Hanna Perälän näyttely Ei mitään hätää aukeaa Tiketti Galleriassa torstaina 4. heinäkuuta.

Akryylilla ja öljypastellilla kankaalle maalatuissa teoksissa pääosaan nousevat ympäristö ja kasvit. Niiden kautta näyttely esittää kysymyksen ajasta, sen rakenteesta ja merkityksestä – tässä ajassa, jota kutsumme uudeksi.

Näyttelyn lähtökohtana ovat sitkeät kasvit luonnottomassa asuinympäristössään. Korsien ja lehtien myötäillessä niille annettua tilaa näyttelyn maalaukset pohtivat tarvettamme hallita ympäristöä subjektiivisesta näkökulmasta. Kukka-aihe on jatkumoa Perälän aiempaan näyttelyyn. Luonnon sekä oman luonnottomuutemme tarkkailu on ollut hänen töissään aina läsnä, abstrakteissakin.

1600-luvun maalaustaiteesta tuttujen Vanitas-asetelmien tapaan Perälän näyttelyn kasvit muistuttavat meitä kuolevaisuudestamme uudenlaisessa kontekstissa. Nature morten, kuolleen ja kituvan luonnon, sijaan kuudennen sukupuuttoaallon kynnykselläkin kukat vielä kukkivat ja mukailevat ottamaamme tilaa. Sitkeimmät jatkavat meidän jälkeemme.

Näyttelyn Facebook-sivun löydät täältä.

Lisää luettavaa