Muun Muassa heräsi kryo-kapseleistaan post-apokalyptiseen maailmaan – herätyshuuto nukkuville

Muun Muassa on uuden ajan kynnyksellä. Vai yli?

Vuonna 2017 kirjoitimme täällä Muuan Muassa -nimisestä kotimaisesta räppibändistä.

Tuolloin aloitimme artikkelin näin:

”Voisi kuvitella, että jos räppäreiden nimet ovat MC Sisäilmaongelma ja MC Megapussi, niin materiaali olisi jopa Petri Nygårdia urpompaa bileräppiä. Vaan näin ei kuitenkaan ole.”

Samaa voi aivan hyviä sanoa tälläkin kertaa. Tällä kertaa yhtye on palannut neljän biisin ep:n muodossa. Uusaika jatkaa bändin vanhojen julkaisujen linjaa, eli mistään typerästä kädet ilmaan -menosta ei ole kyse (vaikka sillekin on toki paikkansa), vaan…

No, annetaan miesten itsensä kertoa:

”Muun Muassa ahkeroi vuosia Uusaika-ep:n parissa. Sen valmistumisen jälkeen tekijät vaipuivat omasta tahdostaan keinotekoiseen vuosikymmenten uneen. Herätessään kryo-kapseleistaan post-apokalyptiseen maailmaan, he näkivät, kuinka ennusteet olivat käyneet toteen varoituksista huolimatta. Kauhuissaan he lähettivät signaalin itselleen menneisyyteen, jossa patistettiin julkaisemaan ep ennen kuin on liian myöhäistä. Viestin saatuamme päätimme julkaista Uusajan ihmiskunnan tulevaisuuden turvaamiseksi.

Uusaika on totuuden, vastakkainasettelun sekä digitalisaation jälkeinen aika. Tässä ajassa riskejä ei tunnisteta, faktoja ei tarkisteta ja seuraamuksia ei ymmärretä. Uusaika-ep on tarkkaan hiottu temaattinen kokonaisuus ja herätyshuuto nukkujille. Uusaika on nykyaika – mutta vielä on toivoa jäljellä.”

Ei mitään kevyttä kamaa siis, mutta jätetään sellainen hömpötys sitten muille.

Katso video alta. Sen alta voi kuunnella sitten ep:n kokonaisuudessaan.