Mykkäelokuvaklassikko saa ääniraitansa kokeellisesta räpistä

Draama-Helmi ja Chhrlie livesäestävät Golem-elokuvan.

13.06.2017

Golem: Miten hän tuli maailmaan (1920) saa livesäestyksen Draama-Helmin ja Chhrlien toimesta 13.10. Helsingin Korjaamon Kulmasalissa. Lippujen myynti alkaa torstaina Tiketissä 13 euron kappalehintaan.

”Golem on ennemminkin mystinen ja synkkä satu kuin suoranainen kauhuelokuva. Legendan mukaan Prahan juutalainen ghetto oli hallitsijansa alaisuudessa uhattuna. Suojellakseen yhteisöään rabbi muovasi savesta hahmon, jonka hän herätti henkiin Sanan avulla. (Golem on Franksteinin hirviön esiaste, kuolleesta materiasta henkiin herätetty olento, joka syntyy ihmisen leikkiessä jumalaa.) Ohjaaja Paul Wegener näyttelee elokuvassa itse jähmeää ja arvaamatonta Golemia, joka vaeltelee savisten hiippalakkisten talojen keskellä”, tiedotteessa kerrotaan elokuvasta.

Draama-Helmi esittää kokeellista ja aivot nyrjäyttävää räppiä. Chhrlien tummanpuhuvaa tuotantoa löytyy esimerkiksi Draama-Helmin Ihmisten ilmoilla -albumin Lommo-kappaleesta.

Esitys on osa Blowup-tapahtumaa, jonne on kiinnitetty muun muassa Saint Vitus, Ufomammut ja Warning. Tutustu Blowupiin Facebookissa.

Lisää luettavaa