Nähdäänkö Grammyissa ensi yönä mielenilmauksia? The Weeknd pisti gaalan lopullisesti boikottin

Beyoncélla mahdollisuus kunnon pokaalinippuun.

The Weeknd esiintyi Weeknd-kloonien ympäröimänä.
AOP

Ensi yönä Suomen aikaa Yhdysvalloissa järjestetään Grammy-gaala. Grammyissa eniten ehdokkuuksia keräsi Beyoncé, jolla on mahdollisuus voittaa peräti 9 pystiä.

Normaalisti Grammyjen suurin spekulaatio kohdistuisi siihen, kuka saa eniten palkintoja saati voittaa vuoden albumin palkinnon, mutta tänä vuonna ei aivan ole niin. Vaikka gaalassa nähdään esiintymässä huippunimiä, niin suurin puheenaihe on se, ettei The Weekndiä tulla näkemään gaalassa oikeastaan missään muodossa.

Kuten uutisoimme, ilmiömäistä vuotta viettävä The Weeknd jäi täysin ilman ehdokkuuksia. Siitäkin huolimatta, että Blinding Lights -kappale on rikkonut lukuisia ennätyksiä ja on muun muassa Spotifyn globaalissa kärkikymmenikössä edelleen, vaikka julkaistiin vuonna 2019.

TMZ uutisoi, että Grammyjen taustahahmot olivat väitetysti tarjonneet laulajalle varsin rajatun mahdollisuuden. Väitteiden mukaan Weekndille oli kerrottu, että joko hän tulee Grammyihin tai jää ilman pystejä ja esiintyy Super Bowlissa. Kanadalainen valitsi Super Bowlin. Ehdokkuuksia ei vahvasta vuodesta huolimatta siis herunut.

Artisti otti tuolloin kantaa omassa sosiaalisessa mediassa uutisen yhteydessä. Nyt hän on ottanut asian esiin uudelleen The New York Times -lehdelle lähettämässään tiedotteessa ja ilmoittanut, että kieltää jatkossa levy-yhtiötään ilmoittamasta häntä edes ehdokkaaksi ”salaisten komitioiden” takia. Eli jos ja kun artisti julkaisee joskus uuden albumin, niin The Weekndiä ei tulla silti Grammyissa näkemään.

Tätä ennen The Weeknd on voittanut 3 Grammya ja ollut yhdeksän kertaa ehdolla.

Jää nähtäväksi tullaanko gaalan aikana näkemään kannanottoja, joissa puhuttaisiin muusikon puolesta. Usein ja voimakkaasti (muun muassa julkaisemalla kuvan, jossa virtsaa pokaalin päälle) Grammyja vastustanut Kanye West on tänä vuonna ehdolla.

Tsekkaa ehdokkaat täältä.

Grammyt esitetään Yle Teemalla perjantaina 19.3. klo 23:25.