Absurdein Super Bowl -puoliaikashow: The Weeknd toi moraalittomat bileensä konservatiivisiin kotikatsomoihin

Lauluja merkityksettömästä seksistä ja kokaiinin vetämisestä, kunhan f-sanat ovat poissa.

The Weeknd esiintyi Weeknd-kloonien ympäröimänä.
AOP

NFL:n mestaruusottelu Super Bowl pelattiin viime yönä Suomen aikaa. Itse ottelu oli Tom Bradyn show: Tampa Bay Buccaneers murskasi Kansas City Chiefsin 31–9.

Puoliajalla nähtiin sitten show täysin toisesta maailmasta. The Weeknd sai yhdysvaltalaislehdistöltä ristiriitaisen vastaanoton: joku kutsui esiintymistä ”touchdowniksi”, toisen kriitikon se sai tuntemaan olonsa epämukavaksi.

Toisin kuin niin monet Super Bowl -puoliaikashow’t, kanadalaistähti ei esiintynyt maailmaa – vaan lähinnä itseään – syleillen. Jopa The Weekndin tanssijat olivat puettu Weeknd-klooneiksi.

Viime vuosien puoliaikaspektaakkelit ovat olleet vierailijoiden ryydittämiä, tämä ilta oli vain ja ainoastaan The Weekndin. Ei Ariana Grandea, ei Rosalíaa, ei Doja Catia, ei edes Daft Punkia, vaikka Weekndin kuoro olikin robottiasuissa.

Vartin mittainen egoistinen hittipotpuri yöllisessä paheiden kaupungissa alleviivasi Yhdysvaltojen kaksinaismoralistista suhtautumista siihen, mikä on soveliasta ”koko perheen” viihdettä. The Weekndin kappaleet kertovat lähinnä merkityksettömästä seksistä ja nenän puuteroinnista. Tämä sisältö kelpasi konservatiiviselle amerikkalaisinstituutiolle, kunhan f-sanat oli sensuroitu.

Show’n täydellisin hetki oli aivan sen lopussa, kun Blinding Lightsin jälkeen The Weeknd kävelee keskiympyrästä pois ja katselee itse itselleen tilaamia ilotulituksia. Jos Tom Bradystä tuli viimein amerikkalaisen jalkapallon todellinen legenda, The Weeknd nousi tällä popmusiikin legendojen joukkoon. Viisi kautta viisi.