Nainen potkittiin keikkapaikalta kännin takia ulos, ajoi autoa ja aiheutti yli 10 miljoonan euron vahingot – haastoi keikkapaikan oikeuteen

Canada, fuck yeah!

23.01.2023

Kanadakin on mahdollisuuksien maa naapurinsa Amerikan tavoin.

Daniella Leis -niminen nainen ajeli vuonna 2019 kotiin Marilyn Mansonin keikalta Ontarion Budweiser Gardensista pienimuotoisessa huppelissa eli suomeksi sanottuna tautisessa jurrissa. Matkalla keikalta kotiin Leis ajoi autollaan Queen’s Avenue -katua väärään suuntaan, törmäsi taloon ja irrotti siihen kulkeneen kaasuputken sijoiltaan.

Leis saatiin turvaan palomiesten avulla, mutta alue piti tyhjentää kaasuvuoden takia. Varttia myöhemmin asunto räjähti, ja myös naapuritalot syttyivät tuleen. Neljä taloa paloi pahasti ja seitsemän ihmistä loukkaantui, mutta kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut. Leis myönsi oikeudessa rattijuopumuksensa, ja hänet tuomittiinkin kolmen vuoden vankeuteen vuonna 2021.

Nyt Leis on haastanut keikkapaikan tarjoilusta vastanneen Ovations Ontario Food Services -yrityksen oikeuteen. Leisin, hänen isänsä ja heidän asianajajien mukaan hänelle myytiin alkoholia, vaikka keikkapaikan myyntitiskien myyjien olisi pitänyt huomata, että hän oli nauttinut jo ns. miestä väkevämpää keikan aikana.

Leisin syytteiden mukaan hänet heitettiin keikalta pois esityksen ollessa vielä käynnissä. Leisin mukaan tarjoilusta vastannen yrityksen olisi pitänyt estää hänen astumisensa auton rattiin.

Niinpä Leisin mukaan kännipäissään autolla ajaminen ei ollut hänen vikansa, vaan vahingot johtuivat ”osaltaan yrityksen huolimattomuudesta, velvollisuuksien laiminlyönnistä ja sopimusrikkomuksesta”. Lisäksi hän väittää yrityksen ”tavoitelleen voittoa turvallisuuden kustannuksella”.

Lisää luettavaa