Nainen vankilaan Queenin kuolleen laulajan vainoamisesta?

16.04.2010

Muusikoiden identiteetin lainaaminen voi olla vaarallista. Brittein saarilla Freddie Mercuryn imitoija sai uhkaavia kirjeitä, ja Lahdessa mies joutui käräjille esiinnyttyään Toni Wirtasena.

Teksti: Julius Lahdenoja, kuva: Carl Lender

Menestyneet muusikot ovat aina joutuneet kestämään bändärien piiritystä ja stalkkaajien vainoamista. Cardiffissa tuomittiin kuitenkin eilen kahdeksan kuukauden vankeustuomioon nainen, joka ahdisteli vuonna 1991 kupsahtaneen Freddie Mercuryn look-a-likea, kertoo NME.

Tiettävästi 27-vuotias Marie Lewis tajusi, että kyseessä oli Under Pressure -nimisen Queen-tribuuttibändin laulaja Billy West, eikä itse Freddie Mercuryna paremmin tunnettu Farrokh Bulsara, joka poistui keskuudestamme vuonna 1991.

Oikeudessa kuultiin, että Lewis oli yrittänyt keikalla käydä Westin kimppuun, jäljittänyt laulajaa tämän kotiin ja soittanut tämän vaimolle syyttäen miestä uskottomuudesta. Lisäksi hän oli lähettänyt uhkaavia kirjeitä, joista yksi oli pakattu tarantellan kuoreen, jonka sisällä luki ”I hope this scares you”.

Lewisin asianajaja kertoo, että nainen tajuaa tekojensa olleen julmia. Epäselväksi jää tekojen motiivi ja se, kannattako Mercurya vuosina 2004–2009 tuuranneen Paul Rodgersin lukita ovensa.

Samoihin aikoihin suomalaisen median arvostettu instituutio Seiska kertoo Lahden käräjäoikeudessa pian alkavasta oikeusjutusta 37-vuotiasta miestä vastaan, joka on esiintynyt Apulannan laulajana Toni Wirtasena. Mies tilasi Wirtasen nimellä erilaisia tavaroita aina talopakettiin asti ja esiintyi myös kaljupäisen rocktähden managerina.

Lisää luettavaa