”Naisten kanssa ei voi elää, mutta ilman niitä ei selvii” – haastattelussa Heikki Kuula

06.05.2016

Suomiräpin arvostetuimpiin artisteihin lukeutuva Heikki Kuula on julkaissut musiikkia jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin miehen keikkatahti on melkoinen, artistin heittäessä paljon keikkaa niin soolona kuin Teflon Brothersien riveissä. Nyt Kuula on julkaissut kaksi uutta singleä, Bae ja Hoe.

Jos termit eivät ole tuttuja, niin Bae tarkoittaa mielitettyä. Hoe taas tässä tapauksessa sitä vastakkaista. Muista tapauksista voidaan mainita vasta iltakymmenen jälkeen. Yhytimme Japanissa lomailleen räppärin ja kysyimme hänen nykykuvioistaan.

Julkaiset kerralla kaksi uutta singleä, miten päädyitte tälläiseen ratkaisuun?
”Popimpi Bae tarvitsi raffimman Hoen kylkiäisiksi. A- ja B-puoli sinkut ovat muutenkin arkea Spotifyssä: mm. Teflonit ovat julkaiseeen näin jo useaan otteeseen.”

Mistä Bae & Hoe kertovat?
”Heikki Kuulan vaikeasta maailmasta, jossa naisten kanssa ei voi elää, mutta ilman niitä ei selvii.”

Onko uusi levy suunnitteilla?
”Aika on kortilla: soololla ja Tefloneilla on noin 150 keikkaa tänä vuonna. Kymmenisen biisiä on kuitenkin jo kirjoitettu ja levy tulee syssymmällä.”

Jatkuuko Perhosveitsi-Heikin tai Koirakaverin tarinat vielä joskus?
”Puhetta on ollut, että Koirakaveri ja Lika-Aki tekisivät yhdessä biisin. Perhosveitsi taas on periaatteessa sama jäbä kuin Heikki Kuula ensi levyllä.”

Kutsuit Teflon Brothersin Posin kautta -kappaleessa levyteollisuutta korruptoituneeksi, viitaten Ekstaasinappi-kappaleen saamaan heikompaan suosioon. Mitä tarkoitit sillä?
”Musta nyt oli vaan hauska dumata levy-yhtiötä, kun samassa bändissä vaikuttava Pyhimys on Johannan toimari.”

Olit juuri Japanissa. Oliko siellä jotain mitä haluaisit tuoda Suomeen?
”Japanilaiset vessat Suomeen! Lämmitetty reunus, radio ja takapuolen ruiskutin ovat onni.”

Annatko lekojen vielä kolista?
”Piirustelu ei kiinnosta tällä hetkellä yhtään.”

Lopuksi, Bae vai Hoe?
”Jos kyse biisistä, niin Hoe.”

Kuuntele uudet singlet alta. Jos meno maittaa, niin Kuula on tänään 6.5. keikalla yhdessä Kalle Kinoksen ja Olli Pa:n kanssa Helsingin Virgin Oil Co:ssa.

Lisää luettavaa