Näitä kuuntelisi mielellään lisää – Red Hot Chili Peppersin ei-niin-ikivihreä kappale coveroitiin äärimmäisen taidokkaasti

Miguel laulaa.

28.07.2018

Miguel kiertää parhaillaan Australiassa ja on siinä sivussa ehtinyt vierailemaan paikallisen Triple J -radiokanavan lähetyksessä.

Kyseisen radiokanavan yksi erikoisuus on Like A Version, jossa artistit käyvät versioimassa jonkin tietyn kappaleen.

Toisinaan versioinnit ovat hyvin kunnianhimoisia, esimerkiksi DMA kävi versioimassa Cherin Believe-kappaleen ja sai sen kuulostamaan aivan Oasikselta.

Miguelin valinta ei ollut aivan samalla tapaa sykähdyttävä, mutta sykähdyttävä kuitenkin, Miguelin coveriksi kun päätyi Red Hot Chili Peppersin Porcelain-kappale.

Porcelain on toki hyvä, mutta ei missään nimessä mikään ikivihreä saati klassikko, vaan Californication -albumin riviraita. Siis siltä ajalta, kun RHCP oli aivan huippuvireessä. Kyseiseltä levyltä nousi todellisia klassikoita kuten levyn nimikkibiisi, Otherside ja Scar Tissue.

Miguel ei lähtenyt keksimään kappaletta varten uusia jippoja, vaan luottaa siihen minkä parhaiten osaa, eli kuulostaa äärimmäisen hyvältä. Jos jo Kiedisin laulama alkuperäinen kappale kuulostaa hyvin intiimiltä, niin Miguelin versiossa pureudutaan sellaisiin sfääreihin, että niistä ei aivan heti kammeta takaisin ylös.

Jos uskallat antaa Miguelille sielusi kolmen minuutin ajaksi, niin paina play alta. Toki Miguel esitti myös omaa materiaalia. Pineapple Skies antaa hyvän kuvan siitä, miltä Miguel normaalisti kuulostaa, joten kannattaa sekin kappale tsekata läpi.


Lisää luettavaa