Näyttelijä Harry Dean Stanton on kuollut

Harry Dean Stanton menehtyi 91-vuotiaana. Näyttelijä oli myös osaava muusikko, ja hän esiintyi muun muassa Kris Kristoffersonin ja Bob Dylanin kanssa.

17.09.2017

Tunnettu ja rakastettu näyttelijä Harry Dean Stanton on kuollut. Hän menehtyi 91-vuotiaana, The Guardian uutisoi.

Stanton tunnettiin elokuvapuolella muun muassa teoksista Paris, Texas, Alien, Cool Hand Luke, Kummisetä II, Pretty in Pink ja Vihreä maili. Viimeiseksi rooliksi jäi jo kuvattu, mutta vielä julkaisematon Frank and Ava. Hän esiintyi myös kulttisarjassa Twin Peaks.

Stanton oli myös osaava laulaja. Hän esiintyi pääosin countrymuusikkona, soitti countrycovereita, ja teki yhteistyötä muun muassa Kris KristoffersoninBob Dylanin ja Art Garfunkelin kanssa. Hänen versiointejaan kuultiin myös elokuvissa, missä hän esiintyi.

”Minun piti päättää haluanko olla laulaja vai muusikko. Olin aina laulanut. Ajattelin, että jos voin olla näyttelijä, voin tehdä kumpaakin”, Mirror kertoi Stantonin sanoneen.

Stanton myös levytti hänestä kertovaan Harry Dean Stanton: Partly Fiction –dokumenttiin soundtrackin vuonna 2014. Se jäi näyttelijän ainoaksi kokopitkäksi albumiksi.

Alla muutamia miehen musiikkiesityksiä, sekä vuoden 2014 soundtrack. Kevyet mullat Harry Dean Stanton 1926-2017.

———

Stanton esitti Tramp-nimistä hahmoa elokuvassa Cool Hand Luke (1967). Elokuvassa Stanton esittää useamman kappaleen, joista kuuluisimpana Just a Closer Walk With Thee.

Stanton, Bob Dylan ja Dylanin poika Peter Himmelman esittivät kappaleen Adelita vuonna 1989. Stanton oli erittäin kiintynyt myös huuliharpun soittoon.

Stanton esitti Art Garfunkelin kanssa kappaleen All I Have To Do Is Dream Jack Nicholsonin juhlatilaisuudessa. Esitys alkaa kohdasta 2.00.

Stanton ja Kris Kristofferson esittivät dueton Lovin’ Her Was Easier vuonna 2013.

Stanton esiintymässä bändinsä kanssa Los Angelesin filmifestivaaleilla vuonna 2013.

Vuonna 2016 Stanton esitti kappaleen Everybody’s Talkin’ yhdessä Kris Kristoffersonin ja Johnny Deppin kanssa.

Stanton tunnettiin myös yhteistyöstä David Lynchin kanssa. Twin Peaksin uusi tuotantokausi sisältää muun muassa kohtauksen, missä Stantonin roolihahmo Carl esittää trailerinsa vieressä country-klassikon Red River Valley.

Viimeiseksi Stantonin soundtrack dokumentista Harry Dean Stanton: Partly Fiction.

Lisää luettavaa