Nazarethin alkuperäinen laulaja Dan McCafferty on kuollut

McCafferty kuului Nazarethin perustajajäseniin ja lauloi yhtyeessä 46 vuoden ajan.

09.11.2022

Rockyhtye Nazarethin perustajajäsen ja alkuperäinen laulaja William Daniel ”Dan” McCafferty on menehtynyt 76-vuotiaana. Kuolinsyy ei ole tiedossa.

”Tämä on surullisin ilmoitus, jonka olen koskaan joutunut tekemään”, Nazareth-basisti Pete Agnew kirjoittaa bändin tiedotteessa.

”Danin puoliso ja perhe ovat menettänyt upean, rakastavan aviomiehen ja isän, minä olen menettänyt parhaan ystäväni, ja maailma on menettänyt yhden kaikkien aikojen hienoimmista laulajista.”

McCafferty kuului vuonna 1968 perustetun bändin alkuperäisjäsenten nelikkoon, joka piti yhtä aina kevääseen 1990 asti.

Hän lauloi yhtyeessä kuudella vuosikymmenellä aina vuoteen 2013 asti, kunnes joutui jättämään kiertue-elämän taakseen terveysongelmien vuoksi. Hän lauloi yli 20 Nazareth-albumilla, joista viimeinen, Rock ’n’ Roll Telephone ilmestyi vuonna 2014.

Vaikka McCafferty lopetti keikkailun, hän jatkoi silti musiikin parissa. Miehen viimeinen sooloalbumi Last Testament ilmestyi vuonna 2019.

Nazareth jatkoi ilman McCaffertyä ja pestasi uudeksi laulajaksi Carl Sentancen. Yhtyettä yhä kipparoiva Agnew on nyt ainoa elossa oleva alkuperäisjäsen. Niin ikään bändin perustajiin kuulunut kitaristi Manny Charlton menehtyi 80-vuotiaana aiemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa