”Ne ovat väärin ja tämä on loukkaavaa” – My Bloody Valentine hermostui Spotifylle

Yhtye syyttää suoratoistopalvelua sanoitustensa käytöstä ilman lupaa.

24.01.2022

My Bloody Valentine kertoo huomanneensa, että Spotifysta löytyy sanoituksia heidän kappaleisiinsa. Yhtye väittää twiitissään, että suoratoistopalvelu on tehnyt näin ilman heidän lupaansa.

Sanoitusten käyttö ilman kustannusoikeuden haltijan lupaa on tekijänoikeusrikkomus. Rohkenemme olettaa, ettei sellaiseen kuitenkaan ole syyllistytty.

Spotifyhin sanoitukset tulevat Musixmatchin kautta. Musixmatchilla on sanoitusten käytöstä lisenssisopimukset kaikkien suurimpien kustannusyhtiöiden ja yli 10 000 pienemmän kustannusyhtiön kanssa. My Bloody Valentinella on kustannussopimus Domino Publishingin kanssa. Emme tiedä onko Dominolla ja Musixmatchilla sopimusta, mutta muidenkin Dominon edustamien artistien lyriikkaa on palvelussa.

”Ne sanoitukset ovat väärin ja tämä on loukkaavaa”, MBV kirjoittaa.

Tämä taas on validi huoli, sillä mikäli Musixmatchissä ei ole verifioitua eli artistin tai kustantajan lähettämää dataa, se turvautuu käyttäjiensä generoimaan sisältöön. My Bloody Valentinen kuuntelijat eivät siis ole osanneet litteroida laulujen lyriikkaa erheettömästi.

Voi siis olla, että Musixmatchilla on lisensoitu oikeus Dominon edustamien kappaleiden sanoituksiin, mutta koska kyseisten laulujen sanoja ei ole toimitettu, he ovat turvautuneet käyttäjiensä luomiin sanoituksiin, jotka ovat hieman sinne päin.

Lisää luettavaa