Negatiiviset Nuoret rymyää takaisin kartalle Olli Antonion oman levy-yhtiön kautta ilmestyvällä paluusinglellään

Roskaruokaa ja paskahuumorii -single ottaa luulot pois sinnikkäimmiltäkin toiveajattelijoilta.

02.10.2021

Juuri kun ehdittiin ottaa vastaan uutinen lahtelaisen Olli Antonion perustamasta uudesta Kreme-levymerkistä, kuullaan heti perään ensimmäinen Kremen kautta julkaistu biisi. Kyseessä on punk-henkisen Negatiiviset Nuoret -yhtyeen paluusingle, jonka jäseniin Kreme-pomo ja räppärinäkin ryhdistäytyvä Olli Antonio kuuluu. Aiemmin Rähinällekin levyttäneen bändin biiseistä ei olla päästy nauttimaan yli kahteen vuoteen, mutta eilen julkaistu Roskaruokaa ja paskahuumorii tuo yhtyeen ryminällä takaisin kartalle.

Paluusingle on sellaista luulot pois -kamaa, että kenellekään ei pitäisi kappaleen kuuntelemisen jälkeen jäädä epäselväksi, millainen agenda biisin taustalla piilee. Roskaruokaa ja paskahuumorii on suoraviivainen kannanotto kaikenlaisiin epärealistisilla pastellisävyillä maalattuihin parisuhdehaaveisiin, joita ei biisin sanoituksista vastaavan Olli Antonion mukaan kannata elätellä.

“Jos joku höppänä tekee sen virheen, että alkaa deittailemaan mun kanssa, ei se tule kuin näkemään 100 uutta leffaa ja lihomaan 10 kiloa. Välillä saattaa päästä katsomaan vierestä kun dokaan, ja saa synttärilahjaksi pussillisen Skittlesejä”, Olli Antonio ilmoittaa, antaen kommentillaan esimakua siitä millaista hienotunteisuutta biisiltä voi odottaa.

No, onpahan ainakin etukäteen varoitettu. Biisi voisi tylyn sanomansa puolesta olla provosoiva, jollei se olisi niin vilpittömän oloinen. Jokaisella on oikeus itse asettaa omien ihmissuhteidensa ääriviivat, eikä kumppaniehdokkaan huomioimiseen kannatakaan yrittää sitoutua, jos ei tippaakaan huvita. Lisäksi helposti lähestyttävän biisin viihdyttävyyteen vaikuttaa se, että huolettomasti kaahailevan kappaleen sanoitukset pistävät hymyilemään, halusi sitä tai ei. Veijarimaisella pilkkeellä tiputellut riimit vetoavat, vaikka niiden olennaisesti itsekeskeisyyteen pohjaavaa ideaa kuinka yrittäisi boikotoida.

Kaikkien hoivavietillä varustettujen, yksinäisten susien pelastamiseen tähtäävien yksilöiden kannattaa nyt kuitenkin ihan rauhassa jättää tämä kortti katsomatta, sillä biisissä hahmoteltu sankari tuskin tulee ihan heti asettelemaan askeleitaan kenenkään muun kävelyvauhtiin sopiviksi. Oman elämänsä keittiöpsykologit voisivat toiveikkaasti argumentoida, että kappaleen sitoutumiskammoinen asenne juontaa juurensa defensseistä, jotka tarpeeksi kovalla teholla roihuava rakkauden liekki voisi sulattaa, mutta tämänkaltainen toiveajattelu kumotaan biisissä ottamalla reteästi etäisyyttä kaikenlaiseen terapointiin.

Kannattaa siis keskittyä biisin tahdissa bailaamiseen ja säästää ne syväluotaavat analyysit muille. Jos Negatiivisten Nuorten sulosoinnut uppoavat paremminkin, voi yhtyeen vuonna 2017 julkaistun debyyttialbumin tulevan vinyyliversion käydä ennakkotilaamassa täältä. Uusimman singlen taas kuulee alta löytyvistä linkeistä.

 

Lisää luettavaa