Neil Young ei kanna kaunaa Trumpille: ”Kun musiikki on julkaistu, kuka tahansa voi käyttää sitä”

Neil Young älähti viime vuoden kesäkuussa presidenttiehdokkaaksi pyrkivälle Donald Trumpille, kun tämä käytti kampanjatilaisuudessaan Youngin Rockin’ in the Free World -klassikkobiisiä. Tuoreessa haastattelussa Young kuitenkin toteaa, ettei hän lähtökohtaisesti vastustanut hänen kappaleensa käyttöä.

Young pyysi Trumpia luopumaan kappaleen käytöstä siksi, että hän oli ilmoittanut julkisesti tukevansa Bernie Sandersin vaalikampanjaa, ja siksi, ettei Trump kysynyt kappaleen käytöstä.

”Hän oli oikeasti hankkinut lisenssin kappaleen soittamiseen. Tai siis, hän sanoi hankkineensa ja uskon häntä. Joten ei minulla ole mitään häntä vastaan”, Young kertoo Reutersin haastattelussa.

”Kun musiikki on julkaistu, kuka tahansa voi käyttää sitä mihin vain”, Young tähdentää. ”Mutta jos musiikin tehnyt artisti sanoo, ettet koskaan puhunut hänelle, ja jos se merkitsee sinulle jotain, lakkaat varmaan käyttämästä sitä. Ja se merkitsi jotain Donaldille, koska hän lopetti.”

Rolling Stonen mukaan Trumpin kampanjamanageri Corey Lewandowski kertoi Youngin vastalauseiden vanavedessä viime vuonna, ettei hänen kappalettaan tulla enää käyttämään kampanjassa.

”Kunnioitamme hänen toiveitaan, emmekä soita sitä enää, koska se on oikea valinta”, Lewandowski kommentoi.

Young tukee yhä Sandersia, mutta Kanadan kansalaisena hänellä ei ole äänioikeutta Yhdysvalloissa. USA:n kansalaisuutta hän ei myöskään ole hankkimassa, mutta Youngilla on oma tapansa vaikuttaa.

”Äänestän omalla tavallani pitämällä paljon meteliä”, Young kuvailee. ”Jos et halua kuunnella minua, ei se mitään. Jos et haluaa äänestää niin kuin minä äänestäisin, älä sitten. Mutta minulla on kuitenkin ääneni.”

Lisää luettavaa