”Teimme live-albumin ja planeetan jokainen eliö tuli paikalle” – Neil Young julkaisee pian jotain aika erikoista

Heinäkuussa Promise of the Real -yhtyeen kanssa Helsinkiin saapuva Neil Young valmistautuu julkaisemaan hyvin poikkeuksellisen live-albumin. 17. kesäkuuta julkaistava albumi kantaa nimeä Earth, ja se sisältää muun muassa ennen julkaisemattoman kappaleen I Won’t Quit.

Earthin kappaleet on taltioitu Youngin viime vuotisella The Monsanto Years -kiertueella, mutta kyseessä on mitä ilmeisimmin jotain aivan muuta kuin perinteinen live-albumi. NME:n mukaan albumin miksauksessa mukaan on lisätty paitsi musiikillisia jälkiäänityksiä, myös koko joukko luontoääniä. Kontrastina linnuille, hevosille, lehmille ja sirkoille levyllä kuullaan lisäksi kaupungin äänimaisemaa.

”Teimme live-albumin ja planeetan jokainen eliö saapui paikalle”, kuvaillaan Youngin hämmentävässä Intagram-viestissä. ”Show oli 98 minuuttia katkeamatonta nautintoa, vailla taukoja. EARTH ei sovi iTunesiin. Se rikkoo heidän kaikkia sääntöjään (eikä sitä kaikkea voisi muutenkaan kuulla siinä muodossa).”

Earth sisältää 13 kappaletta Neil Youngin uran varrelta ja sillä soittaa Youngin ohella myös Suomeen saapuva Promise of the Real. Lisätietoja saapuu varmasti pian, sillä Young järjestää albumin ennakkoesityksen 6. toukokuuta Los Angelesin luonnonhistoriallisessa museossa.

Alta näet albumin kannen ja voit lukea Youngin hämyisen kuvauksen.

Lisää luettavaa