Neil Young ja Daniel Lanois studioon

05.05.2010

Neil Young työstää uutta albumia U2:n ja Bob Dylanin tuottajana tunnetun Daniel Lanois’n kanssa.

Kuva: Andrea Barsanti / Wikimedia Commons

Neil Young, 64, äänittää uutta levyä Daniel Lanois’n kanssa. Kanadalainen Lanois tunnetaan muun muassa U2:n ja Bob Dylanin luottotuottajana. Hänen cv:tään voi ihailla vaikkapa Wikipediassa.

Uutisen kertoi Rolling Stonelle David Crosby, Youngin entinen bändikaveri Crosby, Stills, Nash and Young -yhtyeestä. Crosby oli myös tarjoutunut auttamaan levytyssessioissa, jos tarve tulee.

”Sanoin hänelle, että jos haluat harmonioita, olen vapaaehtoinen. Hän sanoi: ’Tiedäthän, jos tarvitsen apua, olet ensimmäinen tyyppi, jolle soitan'”, Crosby kertoi.

Vahvoista lauluharmonioistaan tunnettu folkrockin superkokoonpano Crosby, Stills, Nash and Young kasasi rivinsä vuoden 2006 Freedom of Speech -kiertueelle. Paluukeikat taltioitiin CSNY/Déjà Vu -elokuvaan, jonka Young ohjasi itse salanimellä Bernard Shakey.

Neil Youngin edellinen studioalbumi Fork in the Road julkaistiin viime huhtikuussa. Sen löyhähkönä teemana oli Youngin 50-luvun lopun amerikanraudasta kyhätty hybridiauto Lincvolt.

Viime kesäkuussa julkaistiin vihdoin ensimmäinen osa Youngin Archives-retrospektiivistä. Hän oli puhunut arkistojensa aarteiden uudelleenjulkaisuista ensimmäisen kerran jo vuonna 1988.

Lisää luettavaa