”New Yorkin meluisimman bändin” uusin kuunneltavana netissä

Keikoillaan desibelirajoja armotta murskaavan A Place to Bury Strangersin uusi ep on iskeytynyt kajareita rikkoen ennakkokuunneltavaksi nettiin. Varo tärykalvojasi!

Kuva: Wikimedia Commons

Päättyneen vuoden viimeisessä Hittikarusellissakin pyörähtäneiden noise-rockareiden, A Place To Bury Strangersin, ensi viikolla julkaistava ep Onwards to the Wall on laskeutunut nettiin kuunneltavaksi. ”New Yorkin meluisin bändi” -lempinimen saaneen yhtyeen edellinen kokopitkä levy Exploding Head julkaistiin kolme vuotta sitten, jolloin bändi esiintyi myös Helsingin Tavastialla ja soitti sanalla sanoen ”ihan saatanan lujaa”.

Omaa pedaalifirmaansa pyörittävä ja luonnollisesti vain samaisen efektipajan polkimia käyttävä poppoo yhdistelee fuzz-pauketta, feedback-kirskuntaa ja kaikuisia shoegaze-sävyjä tuttuun monotoniseen Jesus & Mary Chain -vokalisointiin ja postpunk-bassotteluun. Kyseessä ei siis ole mikään maailman omaperäisin konsepti, mutta meteliä pojista ainakin lähtee ja varsinkin keikoilla homma yltyy infernaalisen mekkaloinnin partaalle. Ep:n perusteella bändin soundi ei ole ainakaan kokenut suurempaa evoluutiota edellisistä levyistä. Tsekkaa streami alhaalta: