New Yorkissa sijaitseva aukio nimetään Beastie Boysin mukaan – fanit kampanjoivat asian puolesta lähes vuosikymmenen ajan

Ludlow Streetin ja Rivington Streetin kulma tunnetaan jatkossa nimellä Beastie Boys Square.

New Yorkin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt ehdotuksen Lower East Siden kaupunginosassa sijaitsevan aukion uudelleennimeämisestä. Ludlow Streetin ja Rivington Streetin kadunkulma tunnetaan jatkossa nimellä Beastie Boys Square.

Aukio on monelle tuttu hiphop-yhtyeen vuonna 1989 ilmestyneen Paul’s Boutique -albumin kannesta. Ehdotuksen käsittely alkoi jo vuonna 2014, mutta tuolloin valtuusto äänesti nimeämistä vastaan murskaavalla 24-1 tuloksella.

Kahdeksan vuotta aiemmin hylätty ehdotus saatiin uudelleen käsittelyyn erään valtuuston jäsenen sekä kulttuurin puolestapuhujan LeRoy McCarthyn avulla. Hän on ollut ajamassa vastaavia hankkeita paikkojen nimeämiseksi Wu-Tang Clanin ja Notorious B.I.Gin mukaan.

”Hanke Beastie Boys Squaren toteuttamiseksi on kestänyt pitkään, mutta olen iloinen nähdessäni New Yorkin hallituksen virallisesti omaksuvan alkuperäistä taidetta ja hiphop-kulttuuria. Tämä kadunkyltti on enemmän kuin asianmukainen, sillä hiphop on peräisin juuri New Yorkin kaduilta”, McCarthy kommentoi New York Postille.

Alla olevasta upotuksesta voit katsoa, miltä uuden nimen saava aukio näytti Paul’s Boutique -levyn kannessa, ja miltä se näyttää tänä päivänä.

Lisää luettavaa