New Yorkissa unelmiaan tavoitteleva suomalaisartisti julkaisi debyyttilevynsä, jota hän kuvailee pinkiksi ja positiiviseksi

"Nimi tulee kirjaimellisesti siitä, että mulla on kunnon hustlaus aina päällä", Kokomotion-albumin julkaissut Iiris Kokko kertoo.

28.04.2024

Laulaja-lauluntekijä Koko, oikealta nimeltään Iiris Kokko, julkaisi debyyttilevynsä keskiviikkona 24. huhtikuuta. Suomessa syntynyt ja New Yorkissa asuva Kokko työsti omakustanteena julkaistua Kokomotion-nimistä albumiaan pitkään isolla porukalla – tekijöitä oli mukana New Yorkista, Los Angelesista, Chicagosta ja Suomesta.

Levyllä vierailevat yhdysvaltalais-meksikolainen laulaja-lauluntekijä Lady Elysian, New Yorkissa vaikuttava artisti-tuottaja Profecy ja Chicagossa asuva räppäri Bobby Chuloo.

”Levy on niin chilli ja oivaltava, että sen voi laittaa vaikka sunnuntaiaamuna soimaan samalla kun laittaa aamiaista ja alkaa pikkuhiljaa henkisesti orientoitua tulevaan viikkoon”, Koko kertoo tiedotteessa. ”Albumi on aika positiivinen ja letkeä, pitäen sut hyvillä taajuuksilla ja kannustavassa mielentilassa.”

Koko kuvailee albumiaan sielukkaaksi popiksi, jonka seasta löytyy r&b-vivahteita ja jazzin elementtejä, sillä jazzissa ovat Kokon juuret. Suurimmiksi musiikillisiksi vaikutteikseen hän nimeää Kali Uchisin, Erykah Badun ja Amy Winehousen.

Koko julkaisi debyyttisinglensä vuonna 2020.

Kokomotion-levyn nimi kuvaa Kokon liikkuvaa elämäntapaa.

”Nimi tulee kirjaimellisesti siitä, että mulla on kunnon hustlaus aina päällä. Ystäväpiirissä meillä on semmoinen läppä kun ’motion motion motion’, eli pysytään liikkeessä ja pidetään fokus. Se on elämäntapa, ja sopi mun mielestä TÄYDELLISESTI tämän projektin nimeksi, sillä tätä on tehty pysymällä liikkeessä”, Koko kuvailee.

Vaikka levyä ei ole tietoisesti tehty yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, sen yksittäisissä kappaleissa on silti yhteisiä elementtejä. Niitä ovat henkinen kasvu, tietoinen läsnäolo, henkisyys, rakkaus ja yhteisöllisyys.

Lisää luettavaa