New Yorkista Montrealin kautta Helsinkiin – Joakim Daal julkaisi debyyttisinglensä, ja se on eräs vuoden kauneimpia kappaleita

Joakim Daalin ensisingle Rumbassa ennakossa.

05.10.2021

Rumballa on ilo ja kunnia esitellä Joakim Daalin debyyttisingle, jonka julkaisee kotimainen All That Plazz -levy-yhtiö.

Joakim Daal on Helsingissä asuva amerikansuomalainen, jonka musiikissa yhdistyy 2020-luvun taidepop, folkahtava indie, 60-lukuinen jazz-tyylittely, runous sekä elokuvallinen maalailu.

Shelter tutkii sen intiimin, toisinaan vaikean, mutta laaja-alaisen maailman rajoja, jotka kaksi ihmistä voivat ympärilleen riittävän ajan kuluessa luoda – maailman, jossa pienetkin ärtymykset voivat huomaamattamme sulautua elämän hillittyyn virtaan tai vastaavasti vierivän lumipallon tavoin muokata sen rakennuspalikoita, jopa sen perustuksia horjuttaen. Lopulta nämä pienet ja isotkin pallot päätyvät aina vahvistamaan tuon maailman olemassaoloa”, avaa Daal debyyttisingleään.

New Yorkin esikaupunkialueella suomalaisten vanhempiensa kanssa kasvanut Joakim Daal opiskeli nuorempana jazzia ja klassista musiikkia. Taiteen tekemisestä hän innostui kuitenkin vasta muutettuaan 2010-luvun alussa yliopisto-opintojensa perässä Montrealiin. Montrealissa Daal tutustui Lab Synthèse -taidekollektiivin ympärille kasvaneeseen omaehtoiseen pop-yhteisöön ja imi siitä inspiraatiota myös itseensä. Elämä kuljetti Daalin lopulta Helsinkiin.

Singlen masteroinnista vastaavat useilla Grammyillä palkitut Greg Calbi ja Steve Fallone, joiden kädenjälki kuuluu muun muassa Taylor Swiftin, John Lennonin, Big Thiefin, Bon Iverin, Paul Simonin ja Bruce Springsteenin klassikkolevyillä. Rummuissa kuullaan The Holy -yhtyeen Eero Jääskeläistä ja saksofonissa muun muassa Hopeajärven, Black Lizardin ja Verandanin kanssa soittanutta Jussi Hurskaista, kaiken muun Daal on soittanut itse.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa