Nicki Minaj myöntyi ihmisoikeusjärjestön vaatimuksiin – perui Saudi-Arabian keikkansa

Keikka oli määrä järjestää Saudi-Arabiassa ensi viikolla.

10.07.2019

Nicki Minaj on päättänyt olla esiintymättä Saudi-Arabiassa ensi viikolla järjestettävillä Jeddah World Fest -festivaaleilla. Viime perjantaina yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö vaati avoimessa kirjeessään Minajia perumaan keikkansa ja käyttämään vaikutusvaltaansa ihmisoikeuksien hyväksi.

”Huolellisen pohdinnan jälkeen olen päättänyt, etten aio esiintyä suunnitellussa konsertissani Jeddah World Festeillä” Nicki Minaj kertoi BBC:n mukaan.

”Vaikka en halua mitään muuta kuin tuoda show’ni saudiarabialaisille faneilleni, tutkittuani asiaa tarkemmin (after better educating myself on the issues), uskon että on tärkeää tehdä selväksi tukeni naisille, LGBTQ-yhteisölle sekä ilmaisunvapaudelle”

Saudi-Arabiassa naisten asema on heikko ja esimerkiksi homoseksuaalisuus on kokonaan kielletty. Minaj on myös tunnettu räväkästä esiintymistyylistään niin visuaalisesti kuin sanoituksellisestikin. Tätä asiaa ovat pohtineet myös tietyt tahot, joita on huolettanut, miten artistin lavashow ylipäätään otettaisiin vastaan Saudi-Arabian kaltaisessa valtiossa.

Asiasta uutisoi esimerkiksi BBC ja Suomessa Iltalehti.

Lisää luettavaa