Nightwishin Marco Hietala pääsee ulkomaille vetämään metallioopperaa, videota nähtävillä

Hollantilainen Ayreon kutsui Hietalan vaatimattomasti nimetylle The Theory Of Everything -levylleen.

Kuva: Jana Blomqvist

Arjen Anthony Lucassenin hallitsema Ayreon on pompöösiä, progeilevaa, metallioopperaksi kutsuttua musiikkia tehtaileva yhden miehen bändi, joka julkaisee kahdeksannen studiolevynsä jossain vaiheessa syksyllä. The Theory of Everythingille on nyt rekrytoitu laulamaan myös Nightwishin ja Tarotin viikinkipartainen Marco Hietala, ja Hietalan osuuksia vilauttelevan behind-the-scenes-videon voi kurkata alta. On ainakin paatoksellista kamaa tulossa.

Hietala pääseekin nimekkääseen seuraan, sillä Ayreonin aiemmilla albumeilla on kuultu lauluosuuksia muun muassa Anneke van Giersbergeniltä, Bruce Dickinsonilta, James LaBrieltä, Jonas Renkseltä, Mikael Åkerfeldtiltä ja Andi Derisiltä. Myös tällä hetkellä Nightwishin keulilla viihtyvä Floor Jansen on esiintynyt kahdella Ayreon-levyllä. Suomalaisista muusikoista Lucassenin kanssa on aiemmin tehnyt yhteistyötä Timo Kotipelto.

Ei hullumpaa. Jännä projekti kyllä, kun mukaan on vuosien varrella saatu noin mittava lauma kovia nimiä (ja paljon jäi luettelematta), mutta yleisö ei ole bändiä yhtä hyvin löytänyt. Edellinen albumi 01011001 nousi Hollannin listalla toiseksi, mutta seuraavaksi paras sijoitus tuli Saksasta, jossa levy jäi sijalle 18.