Nimensä vaihtanut Tuuttimörkö julkaisi uutta musiikkia vuosien tauon jälkeen

Ex Tuuttiz julkaisi ensimmäisen singlen keväällä ilmestyvältä albumiltaan.

Tuuttimörkö julkaisi Kromihammas-kakkosalbuminsa neljä vuotta sitten. Suomen virallisen albumilistan ykköseksi menneen levyn jälkeen artisti on nähty keikoilla satunnaisesti ja joku feattikin on tullut, mutta muuten Tuuttis-rintamalla on ollut hiljaista.

Syy vuosiksi venähtäneeseen julkaisutaukoon selvisi maanantaina, kun levy-yhtiö tiedotti räppärin vaihtaneen nimeään. Tuuttimörkö on nyt Ex Tuuttiz.

”Nimen vaihtaminen merkitsee minulle vapautumista. Aloin tehdä Kromihampaan jälkeen uutta Tuuttis-levyä, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Olin täysin jumissa. Lopulta turhauduin tilanteeseen”, artisti kommentoi.

Vapautumisen jälkeen luovuus pääsi jälleen valloilleen: seuraava albumi ilmestyy toukokuussa. Esimakua levystä saamme juuri julkaistulla singlellä Meri.

”Minulla oli idea kappaleesta, jossa luonto on jättänyt ihmiskunnalle ukaasin: nyt on parempi alkaa rakastaa merta, kohta sukelletaan! Juhannusaattona 2019 poistuimme gangsta-säveltäjä Pehmee Goon kanssa seurueesta ja teimme Meri-kappaleen. Olen kappaleeseen hyvin tyytyväinen – tämä on sellaista musiikkia, jota Mozart olisi halunnut osata tehdä.”

Kappaleelle julkaistiin samalla Balansia Filmsin tuottama musiikkivideo. Pääosaa videolla esittää itseoikeutetusti Ex Tuuttiz ja hänen vastanäyttelijänä nähdään Kridlokk.

”Musavideon alkuperäinen idis oli niin täydellisen älytön, ettei voinut kuin hypätä mukaan kelkkaan samantien. Oli sydäntä lämmittävää päästä kokemaan läheltä miesten hauraita tunteiden kärkiä kuvauksissa”, ohjaaja Patrik Sundberg kertoo.

Annetaan artistille viimeinen sana ennen merellisen klubianthemin maisemiin siirtymistä:

”Mielestäni ilmastonmuutosta ei ole käsitelty tarpeeksi klubinäkökulmasta. Nouseehan vesi sielläkin ja bailaamista kipparihattu päässä on hyvä alkaa harjoitella jo nyt.”

Alla Ex Tuuttiz kappaleellaan Meri.