Nine Inch Nails -faneille lisää ilahduttavia uutisia – Trent Reznor vihjailee jo uudesta levystä

Nine Inch Nails

Reznorin mukaan Nine Inch Nails on aloittanut jo työt uuden levyprojektin parissa.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Baldur Bragson

Nine Inch Nails julkaisi uusimman albuminsa Hesitation Marks (arvioitu Rumbassa 9/13) vasta elokuussa, mutta bändin seuraavaa albumia ei välttämättä tarvitse odottaa enää muutamaa kuukautta enempää.

Trent Reznor on nimittäin vihjannut Rolling Stone -lehden tuoreessa haastattelussa, että Nine Inch Nails saattaa julkaista uutta musiikkia jo tulevan syksyn aikana.

”Edessä on ensin paljon keikkailua, sillä lähdemme helmikuussa kiertueelle, joka kestää loppukesään saakka. Aloitimme juuri uuden projektin, mutta en voi kertoa siitä vielä enempää. Jatkamme sen tekemistä kiertueen aikana. Uutta musiikkia on tulossa ehkä tänä syksynä. Jokainen vapaa hetki tullaan käyttämään tämän uuden luomuksen rakentamiseen”, Reznor kertoi hieman kryptisesti.

Kun Rolling Stonen toimittaja kysyi, voiko Reznor kertoa tarkempia yksityiskohtia tulevasta äänitysprojektista, Reznor vastasi: ”Kerroin jo enemmän kuin minun olisi pitänyt”.

Reznorin vihjeistä on tietenkin vielä tässä vaiheessa vaikea päätellä, onko kyseessä täysimittainen Nine Inch Nails -albumi vai jokin pienempi julkaisu.

Uuden NIN-materiaalin lisäksi Reznor tulee tänä vuonna jatkamaan myös elokuvamusiikin parissa vakituisen säveltäjäkumppaninsa Atticus Rossin kanssa. Reznor ja Ross säveltävät musiikin David Fincherin tulevaan Gone Girl -elokuvaan, joka saa näillä näkymin ensi-iltansa lokakuussa. Reznor ja Ross sävelsivät musiikin myös Fincherin The Social Network – ja The Girl with the Dragon Tattoo -elokuviin, joista ensin mainitusta kaksikko voitti Oscarin parhaasta soundtrackista.