Nirvanan Nevermindin tuottajalla ilmoitusluontoista asiaa: ”90 prosenttia levyn soundeista on Dave Grohlia”

06.08.2016

Nirvanan ikonisen Nevermind-albumin tuottaja Butch Vig ylisti Dave Grohlia Ultimate Guitarin haastattelussa viime perjantaina. Vig kertoi albumin soundien olevan käytännössä Grohlin käsialaa.

”Hän on uskomaton rumpali ja muusikko. Tapa, miten hän soittaa luo koko Nevermindin tunnelman. 90 prosenttia koko levyn soundeista on Dave Grohlia”, Vig ylisti haastattelussa.

”He soittivat tiukasti hänen ansiostaan. Grohl kertoi, että ennen studioon tuloa he olivat puoli vuotta harjoitelleet joka päivä. Kaikki kappaleet nauhoitettiin parilla kolmella otolla. Kuten joskus toisin luullaan, he eivät olleet lusmuilijoita.”

Kuten aina Dave Grohliin, kaikki tiet johtavat tietysti myös The Beatlesiin. Vig kertoi aiemmin tänä vuonna saaneensa suuresti vaikuitteita Nevermindin tekoon The Beatlesin viime maaliskuussa menehtyneeltä tuottajalta George Martinilta. Myös muut bändin jäsenet arvostivat The Beatlesia.

”Studiossa pyysin Kurt Cobainia tuplaamaan osan lauluraidoistaan, mutta hän pelkäsi sen kuulostavan epäaidolta. Sanoin hänelle, että myös John Lennon tuplasi laulunsa. Hän vastasi ’ok’ ja tuplasi siitä eteenpäin lähes kaikki raidat”, Vig kertoi haastattelussa.

Nevermind on yksi 1990-luvun tärkeimmäksi nostettuja albumeita. Levyä on myyty kevyet 26 miljoonaa kappaletta, ja se sisältää Come as You Aren ja Lithiumim kaltaisia merkkiteoksia. Levyn avaa Smells Like Teen Spirit.

Alla Nevermind.

Lisää luettavaa