No niin, Trump suututti viikonloppuna kaikki maansa muusikot ja urheilijat – mm. Eddie Vedder, Stevie Wonder, Roger Waters, Pharrell Williams julkisissa protesteissa

Iso liuta muusikoita polvistui keikkalavoilla ympäri Amerikkaa protestoidakseen Donald Trumpin perjantaista riidanhaastoa mustia urheilijatähtiä kohtaan.

Donald Trump

Viime vuonna jenkkifutiksen pelaaja Colin Kaepernick protestoi poliisiväkivaltaa ja rotujen välistä epätasa-arvoa polvistumalla ennen jokaista ottelua soitettavan Yhdysvaltain kansallislaulun aikana.

Kaepernickin ele heräsi viikonloppuna uudestaan eloon kuin vallattomalla tuulella oleva zombiarmeija, kun Donald Trump pisti oman lusikkansa soppaan.

Kaepernick sai aikanaan tempustaan hillittömästi lokaa niskaansa ja on itse asiassa tätä nykyä pudonnut pois entisen joukkueensa palkkalistoilta eikä kukaan ole palkannut häntä sen jälkeen. Ele sai kuitenkin myös vastakaikua ja jäi elämään – samaa protestia näkee peleissä välillä edelleen.

Presidentti Trump ei pidä tästä. Mies siis luotettuun tapaansa teki asiasta kunnon kärhämän hyökkäämällä perjantaina kaikkia tähän tapaan protestoivia pelaajia vastaan ja sanomalla, että heidät pitäisi erottaa. Trump myös peruutti koripallojoukkue Golden State Warriorsin kutsun Valkoiseen taloon, koska useampi joukkueen jäsen on kritisoinut Trumpin puheita.

Tällä kertaa myrsky ei kuitenkaan pysynyt Trumpille tutussa Twitter-vesilasissa, vaan sai liikkeelle valtaisat määrät suuria muusikkonimiä. Muun muassa Roger Waters, Pharrell Williams, Stevie Wonder, Dave Matthews, Pearl Jamin Eddie Vedder ja John Legend polvistuivat omilla keikkalavoillaan ja pitivät kiivaita palopuheita asiasta.

”Tänä iltana, polvistun Amerikan puolesta… enkä vain yhdelle polvelle, vaan kahdelle”, julisti Stevie Wonder lauantaina.

”Minä olen Virginiassa nyt. Olen kotona. Kukaan ei voi sanoa mulle, voinko polvistua nyt vain en”, ilmoitti Pharrel Williams Charlottevillen tapahtumien muistokonsertissa.

”Tuemme [Seahawks-pelaaja Michael Bennettin], [Colin Kaepernickin] ja jokaisen perustuslaillista oikeutta nousta ylös, istua alas tai polvistua tasa-arvon puolesta”, tviittasi Pearl Jam.

Twitterissä sanasota on vetänyt puoleensa Pearl Jamin lisäksi muun muassa räppäri Cardi B:n, korispelaaja LeBron Jamesinurheilujuontaja Jemele Hillin ja futari Lesean McCoyn.