Noah Kin kannessa, sisuksissa mm. Aivovuoto, Huora, Hätä-Miikka, Thurston Moore ja Radiohead – Rumba ilmestyi tänään!

26.05.2017

Rumba 2/17 ilmestyi tänään 26.5. Kannessa komeilee Noah Kin, joka on muusikko, mutta myös post-internet-aikakauden globaalin taiteilijasukupolven ääni. Usealla rintamalla operoivaa parikymppistä on mahdoton lokeroida, eikä hän kaihda mielipiteensä kertomista. Joonas Kuisman haastattelussa tutustumme Noah Kinin mielenkiintoiseen maailmaan paremmin.

Thurston Moore hankki kannuksensa olemalla cooliuden ytimessä Sonic Youthin kanssa. Vaihtoehtorockin hujoppi saapuu Sidewaysiin soolobändinsä kanssa, vieläkö Moore on cool? Miksi coolius ja popmusiikki ovat kulkeneet käsi kädessä ja mitä coolius lopulta merkkaa – muun muassa näitä pohdimme Kimmo Vanhatalon johdolla.

Radioheadin klassikkoalbumi OK Computer täyttää 20 vuotta. Samuli Knuuti penkoi juhlakalun levyhyllystään, pyyhki pölyt ja antautui Thom Yorken johtaman bändin maailmaan. Luvassa on ajan hampaiden väistelyä ja uutta perspektiiviä levyyn, josta on kirjoitettu kirjaston verran artikkeleita.

Teknoskene näyttäytyy ulkopuolisen silmin melko mystiseltä ja anonyymiyttään varjelevalta. Joni Kling sekä murtaa että vahvistaa ennakkoluuloja. Teippaa jätesäkit ikkunaan, tätä teknomessua ei auringonnousu häiritse!

Huora-yhtyeen laulaja Anni Lötjönen tykkää kutsua itseään kylään saunomaan. Tällä kertaa kutsun hoidimme me! Vapaalla-palstalla heitetään löylyä Lötjösen kanssa.

Duunissa-palstalla piipahdimme K.V.N:n ja Lobon työpisteiden ääressä. Tuottajaveljekset tarjoavat katsauksen Aivovuodon metodeihin ja maailmaan.

Hittikarusellin vierailevana musiikkikriitikkona on reality-tähti ja Jokereiden dj Amanda Harkimo. Evelina, Paramore ja At the Drive-In saavat kylmää kyytiä Harkimolta, kun jaossa on Hittikaruselli-historian tylyimmät pisteet.

Gasellien Hätä-Miikka kaivaa haastattelussaan esille lähes kymmenen vuoden takaisen biiffinsä Paperi T:n kanssa.

Musiikinkuuntelutottumuksistaan Levyhylly-palstalla puhuu Mikko Pykäri.

Nousussa-palstalla esittelemme Teemu Tannerin lukuisista projekteista Kynnet.

Pop-esseessä syvennymme Mount Eerieen ja kuolemaan popmusiikissa.

Levyarvioissa Mikko Joensuun Amen-trilogia, Royal Truxin jonkin sortin paluulevy, Danzig, Saint Etienne, Circle, Burning Hearts, Ride, Pykäri, Mac DeMarco ja Aivovuoto.

Lisäksi Tomi Palsan valokuvia, Mervi Vuorelan ja Jose Riikosen kolumnit, Jyrki Nissisen sarjakuva sekä tietenkin Nisse M.

Lisää luettavaa