Norman Palm: ”Zebra and Snake saa tanssimaan ja Joensuu 1685 räjäyttää tajuntamme”

23.02.2010

Saksalainen laulaja-lauluntekijä Norman Palm laittaa hynttyyt yhteen Zebra and Snaken ja Joensuu 1685:n kanssa. Turussa, Tampereella ja Helsingissä käyvä Viva!-kiertue on sekoitus romantiikkaa, tanssia ja psykedeliaa.

Teksti: Auroora Vihervalli, kuva: Jamie Martinez

Saksalainen Norman Palm sekä alun perin Alajärveltä kotoisin olevat Joensuu 1685 ja Zebra and Snake levyttävät samassa Kaiku-studiossa Berliinissä. Nyt he lähtevät yhdessä kolmen keikan minikiertueelle.

Ylihuomenna Turusta starttaava Viva!-kiertue yhdistää kolme varsin erilaista musiikillista näkemystä.

Norman Palm tarkoitti ennen miestä ja akustista kitaraa. Toisen levyn myötä mies on muuttanut tyyliään hempeilystä hieman popimpaan.

Joensuu 1685:n spirituaalista shoegazingia on puolestaan verrattu The Jesus and Mary Chainiin, Spacemen 3:een ja The Velvet Undergroundiin.

Zebra and Snake -duon elektropopin pohjalla voi kuulla kaikuja vaikkapa David Bowiesta, Talking Headsista ja Joy Divisionista.

”Siitä tulee täydellinen ilta pareille!” Norman hehkuttaa. ”Ensin soitan minä, ja kaikki on romanttista, ihanaa ja kotoista. Sitten tarvitsemme häiriötekijän, joten Zebra and Snake astuu kehiin ja saa meidät tanssimaan. Lopuksi kun huumeet alkavat vaikuttaa, Joensuu 1685 räjäyttää psykedeeliset tajuntamme.”

Esikuvikseen Palm mainitsee Brian Enon, John Calen ja The Beatlesin. He osaavat Palmin mielestä tehdä täydellisiä poplauluja, joita he silti pystyvät esittämään monin eri tavoin.

”En pidä liian monimutkaisesta musiikista. Mielestäni popin ei pitäisi yliarvostaa itseään.”

Viva!-kiertue 24.2. Turun Klubilla, 25.2. Tampereen Klubilla ja 26.2. Helsingin Korjaamolla.

Lataa Normanin coverversio ranskalaisbändi Nelsonin kappaleesta The (Over) Song täältä.

Lisää luettavaa